Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,od niedawna jestem posiadaczem e46 2.8,wsszystko jest ładnie pięknie,ale te spalanie o których niektórzy mówią nie pokrywa się z prawdą(chyba,ze jezdzą do 100km/h)mam prawie wogóle nie uzywaną instalację od opla gsi(pół rok była w aucie),sterownik bingo s4 ,chciałbym ja zamontować,do mojej bety,co wy na to bedzie chodzić czy tylko sekwencja wchodzi w gre????????
Opublikowano

|| gen to juz historia, a w tym silniku to juz całkiem.

Wiesz taka przykra sprawa, ale co nasłuchałes sie pierdół od filozofów spalania ze 2.8 bedzie paliło tyle co 2.0 , a 2.0 tyle co R4...... nie ma to jak kubeł zimnej wody na głowie.

Sprzedaj to z tego opla co masz , i montuj sekwencje.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a ile ci pali? przelicz czy wogole jest sens zakladac gaz. sekwencja troche kosztuje jak nie jezdzisz duzo to zanim ci sie zwroci to troche czasu uplynie. czytalem i slyszalem ze sekwencja PRINS jest baaardzo dobra. tez myslalem aby zagazowac swoja 2.8 ale dalem sobie spokoj. na pelnym baku robie z 500 km 98% miasto w zime z 400 km rowniez samo miasto ( trasa praca- dom) w trasie na pelnym baku zrobie z 700 km. wiec nie jest tak tragicznie z tym spalaniem.

🙃🙃

Opublikowano
koszt instalacji do 2,8 z parownikiem Gold: 3200zł, ze zwykłym chyba 3000zl. Pali średnio 1 litr więcej niż 95. Przy normalnej jeździe nie odczuwam różnicy między gazem a benzyną i puki co jestem bardzo zadowolony, zwłaszcza kiedy tankuje paliwo za 1,9zł :mrgreen:
Opublikowano
feel nie wiem dokładnie ile zrobie na pełnym baku w miescie,ale na autostradzie komputer pokazał8 litrów przy jezdzie 130 km/h,w miescie to wychodzi tak 13-14 litrów na 100km,(skrzynia automatyczna)a czym sie różni ta instalacja gold od zwykłej?
Opublikowano
Instalacja o której mówiłem to sterownik STAG 300 + wtryski Magic Jet + parownik Gold + butla w kole i montaż. Gold obsługuje silniki do 360KM, Silwer do 260KM, gazownicy twierdzili, że nie będzie różnicy przy silniku 2,8 ale wolałem mieć większy :mrgreen: Instalacja jest tak zamontowana, że jej praktycznie nie widać, jedyne co można zauważyć to parownik w miejscu gdzie jest tempomat (ja go nie miałem), reszta jest schowana. Auto było gazowane w Radomiu, jak coś to info na priv.
Opublikowano

Jak dużo jeździsz to nawet się nie zastanawiaj tylko zakładaj gaz , tylko na instalacji się nie oszczędza bo później bedziesz miałe o wiele wieksze problemy , załóż sekwencje , bezproblemowa instalacja , wrzuć jakąś wiekszą butle i śmigaj sobie ,

zaczniesz o wiele wiecej jeździć i sprawi ci to przyjemność bo nie bedzies z musiał się ograniczać z gazem

co do reszty co pisałeś to ja uważam że twoja stara instalacja się nie nadaje do tego silnika , trzeba wieksze parowniki , założą ci to , silnik bedzie się dusił ,słąba moc, bedziesz miał ciągłe problemy i w rezultacie więcej bedziesz na benzynie jeździł niż na gazie , na sekwencji nie odczujesz różnicy i spalanie również jest podobne co do benzyny ,

jedź do dobrego gazownika i nie oszczędzaj na instalacji - to są pozorne oszczędności , boli wydanie jednorazowo takiej kwoty ale szybko ci się to zwróci , naprawde warto

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano

Na takiej prehistorycznej instalacji auto zbliży się osiągami do 320i, a strzał w kolektor to może być koszt benzyny na kilka miesięcy.

Jak to mówi mój kolega wiecznie pożyczający pieniądze." Stać Cię na konia, to musisz mieć na siano"

Opublikowano

nie chodzi o to czy mnie stać czy nie ,zadałem tylko pytanie czy mozna założyc zwykła instalację(bo lezy niepotrzebnie w garażu) i teraz już wiem ,że tego nie zrobię.Założe sekwencję i nareszcie odmulę swoją becię.

dzieki wszystkim za odpowiedz.

pozdro