Skocz do zawartości

dziwne objawy zawieszenia 320 D 150 km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W aucie wymieniłem wahacze po obu stronach, do tego tuleje i ustawiłem zbieżność. Na prostej jezdni auto prowadzi się rewelacyjnie natomiast gdy jadę po dość nie równej to tam gdzie jest koleina to w tą stronę zaczyna mnie ściągać. Dodam, że mam opony 205/55 R16 Jaka może być tego przyczyna ? mój kolega ma też e46 i ma takie same objawy... może to tak ma być po prostu ?
Opublikowano
Miałem podobny problem. Rozwiazaniem bylo ponowne ustawienie zbierznosci, u kogos kto sie na tym zna (za pierwszym razem trafiłem do amatorów, którzy świetnie robią to w golfie 2), wtedy zobaczyłem znaczną poprawę. Po wymianie przednich opon problem znikł. Radze przełożenie opon od kolegi i sprawdzenie jak zachowuje sie auto.
Opublikowano
Mialem ten sam problem tylko jeszcze przy hamowaniu mi kierownica drżała, wymiana tarcz z przodu nic nie pomogła! Przełożenie opon z tylu na przód pomogła. Wiec moim zdaniem przełożyłbym kola i problem powinien zniknąć! pozd
E46 320d sedan black
Opublikowano
tyle, że na prostej i równej drodze nic mi nie ściąga więc to raczej nie wina opon ;/ zbieżność mi ustawiał koleś który zna się na tym ... a co do amorów to nie wiem...