Skocz do zawartości

e36 coupe szyba kierowcy

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam,

mam maly klopot z szyba kierowcy, mianowice nie reaguje na opuszczanie, szyba jest wysunieta na max, kiedy otwieram drzwi nie opuszcza sie, wciskam pypc rygla na drzwiach i slysze pykniecie przy silniczku szyby, tak samo dzieje sie kiedy wciskam przycisk opuszczania, jest pykniecie ale nic sie wiecej nie dzieje. wnioskuje z tego ze silniczek jest ok, znaczy sygnal przechodzi na niego, podejrzewam ze szyba mogla spasc z prowadnicy, ale nie wiem dokladnie jak to sprawdzic, dlatego jezeli ktos z kolezanek/kolegow mial podobna sytuacje prosilbym o wskazowki, porady jak takie cos naprawic? dostep jest z deka ciezki do tej szyby, zdjalem boczek, pomacalem troche mechanizm, szybe od wewnatrz - wszystko sztywno siedzi, zebatka nie chce ruszyc nawet jak przyloze wieksza sile, szybe naciskalem od gory ale delikatnie sie chowa i zaraz wraca do pozycji wyjsciowej - dodam ze wypycha uszczelke lusterka w jej narozniku dosyc mocno, nigdy wczesniej tak nie bylo, to wszystko co narazie zauwazylem, dalej po ciemku nie bede rzezbil

z gory dzieki za odzew

pzdr

yaz

Opublikowano
Kolego rozbierz boczek i wyjmij całkowicie szybę na zewnątrz,potem przejrzyj prowadnice bo: albo ci je wykrzywiło albo uszczelka w prowadnicy się wykleiła i dlatego co marszczy przy lusterku.Ja miałem podobnie w swojej.
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

dzieki,

dzisiaj mialem troche wiecej czasu i zerknalem na te drzwi, chyba mechanizm sie przyblokowal, sprawdzilem wszystkie prowadnice i bylo ok, pomoglo delikatne pukniecie w jedno z ramion mechanizmu i odblokowal sie

pzdr

yaz