Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam kolejny problemik. Na LPG (sekwencja) silnik pracuje bardzo dobrze, a na benzynie się dławi. Bez znaczenia, czy ciepły, czy zimny. Przy gazie do dechy nie rosną obroty, a nawet powoli spadają. Za wszelkie sugestie z góry dziękuję.

Opublikowano

Jak sie czegoś nie używa to zanika :D Najprawdopodobniej to zapieczone wtryski lub pompa paliwa. Od tego bym zaczął.Jeździsz czasami na benzynie czy tylko na gazie?

Pozdr

:)
Opublikowano
no raczej wtryski odpadają ponieważ jak kolega napisał ma sekwencje czyli auto napewno odpala na benzynie za każdym razem wiec wykluczone,ja wymieniłbym przede wszystkim filtr paliwa może dawno nie był wymieniany i troche syfu się tam nagromadziło,badż też powoli zaczyna tez nie domagać pompa paliwa za słabe ciśnienie podaje,ale to tylko sugestia wymień filtr paliwa sprawdz szczelnośc układu powietrza czy nigdzie lewego nie łapie i zatankuj dobre paliwo bo to czasem tez moze byc problem :8)
Bayerische Motoren Werke
Opublikowano
Ostatnio próbowałem pojeździć więcej na benzynie, ale kiepsko szło. Paliwo tankuję tylko na dobrych stacjach, filtr niedawno wymieniony - to zostawałaby raczej pompa. Kumpel sugerował, że główny komputer traktuje benzynę jako złą mieszankę i może trzeba go zresetować. Tylko mam dwa komputery - jeden od silnika oryginalny i jeden od gazu. Co wy na to?
Opublikowano
jeśli chcesz zresetować kompa od benzyny to jest opisana instrukacja na forum jak to zrobić, natomiast z kompem(sterownikiem) od gazu nie musisz nic robić.
Bayerische Motoren Werke