Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od wczoraj mam metaliczne skrzypienie w tylnym lewym kole przy jezdzie na nierównosciach i gdy naciskam na postoju.Dochodzi to jakby z amortyzatora lecz nasłuchiwałem i raczej dźwięk wydobywa się gdzieś z okolicy wahacza.

Czy ktoś wie gdzie tkwi problem?

Z góry dzięki i Pozdrawiam forumowiczów

Opublikowano
Może to być również pęknięta sprężyna. Miałem podobnie że skrzypiało, odkręciłem koło i ułamany był 1 zwój sprężyny. Fragmenty ocieramy o siebie i skrzypiało. Polskie drogi jednak robią swoje... Jeśli to jest to co piszę to sprawdź czy z drugiej strony nie jest podobnie...
Opublikowano
MIałem to samo, na każdej nierówności coś zaskrzeczało. Kiedy naciskałem na błotnik też wydawało mi się że to amor, ale po odkręceniu amora nic się nie zmieniło, zwaliłem koło, opuściłem wahacz i okazało się że górna zewnętrzna tuleja (pływająca) miała prawie 1mm luzu. Z drugiej strony było podobnie, aby nie zdejmować całych wahaczy dorobiłem ściągacz i wymieniłem obie. Teraz jest ok.