Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

Posiadam e34 525i, które oryginalnie posiadało silnik m20b25. W silniku tym pękła głowica, więc został podmieniony na m20b20. Na tym silniku jeżdżę już półtora roku, ale nigdy nie był on w dobrej kondycji. Miałem pozbyć się auta w najbliższym czasie, ale doszedłem do wniosku, że za bardzo je lubię :D. Zamarzyło mi się wstawienie silnika m30b35 i tu chciałbym zasięgnąć informacji. Poprzednio przekładka była bajecznie prosta, ale mam wrażenie, że teraz będzie wręcz przeciwnie. Orientuję się, że potrzebny mi kompletny silnik z elektroniką, dolotem powietrza, ukł. wydechowym, ukł. chłodzenia, ale co za silnikiem? Czy moja skrzynia biegów (oryginalnie od m20b25) będzie pasować (wątpię) i czy będę mógł użyć swojego wału oraz mostu? Co jeszcze powinienem sprawdzić przed przystąpieniem do szukania części? Z góry dziękuję za pomoc.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

najlepiej kup jakąś 535i i złóż z dwóch jedna,budowa tego z pojedynczych części zajmie dużo czasu i pochłonie mnóstwo pieniędzy.skrzynia na pewno nie pasuje,odnośnie walu nie pamiętam.most na upartego może zostać.na pewno inne jest zawieszenie przednie hamulce elementy komory silnika,a jak chcesz się bawić to załaduj jakieś m60b40 a do tego manualna skrzynie 5b z m60b30 i będzie ładnie.

ps. sciagnij sobie etk,tam będzie wszystko :)

• 3 tygodnie później...