Skocz do zawartości

Brak podświetlenia deski rozdzielczej.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich posiadam Bmw E34 2.5 24V i padło mi podświetlanie deski i zegarów. Jeżdżę dużo w nocy i tak bez licznika to ciężko się jeździ :) Wie może ktoś gdzie jest jakaś wtyczka albo może bezpiecznik od podświetlania ?? Rozbierałem tapicerkę ostatnio pod kierownica po dociskałem wszystkie kostki i dalej nie działa. Bezpieczniki też wyglądają na całe. Proszę o pomoc.
Opublikowano
Bunia z 91r w ogóle nie ma podświetlania. Jedyne co się podświetla na całej desce to pokrętło od regulacji jasności podświetlenia deski(patrzyłem nie jest ściemnione ;) )
Opublikowano

wpisz w wyszukiwarce w forum "podświetlanie zegarów" tam zobaczysz co moze być przyczyną. możiwe,że wystarczy tylko wymienić bateryjki za zegarami. koszt to 21zł/szt... zobacz. wyciągnij zegary i sprawdź napięcie :8)

jak nie to, to bedziemy kombinować dalej, tak jak ja to robiem, krok po kroku :D

powodzonka

Opublikowano
Nie sądzę że to mogą być bateryjki pod zegarami bo wtedy tylko zegary by się nie "świeciły" a ja nie mam podświetlenia calej deski od nawiewu, guzika awaryjnego itp. Dzisiaj albo jutro się wezmę za to.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
spróbuj podmienić ten fajfus do regulacji jasności deski. myślę że on będzie winowajcą tego zamieszania, pozdrawiam ;)
http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg