Skocz do zawartości

E46 320D kombi głośniki??????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chciałęm was zapytac jak można dostac sie do głosników w bagażniku E46 kombi?? tzn jak sciagnac ten "boczek" z osłona na głośnik????

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Witaj , musisz zacząć od listwy tej co idzie przy krawędzi jak klapa opada , potem po kolei rozkręcać wszystkie listwy na lewo i prawo aż do samych pasów , idzie to szybko ale lepiej jak nie są zimne , a po co chcesz to robić ? ja dostawałem się tylko po to żeby odciąć od nich sygnał :mrgreen: Po prostu każda listwa wchodzi w następną dlatego trzeba zacząc od tej jak jest zaczep zamka a skrecać w odwrotnej kolejności
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
...a nie dałoby rady wyjąć samych kratek głośników?...trochę charczy mi seryjny głośnik w bagażniku i wstawiłbym jakieś nowe głośniki w tym samym rozmiarze...
Opublikowano
niestety nie kratki i plastik to całość a że jeden plastik wchodzi w drugi to trzeba zaczynać od listwy poziomej jak język od zamka klapy i po kolei wypinać
Opublikowano
Hmm...no cóż - tak zapytałem bo na RealOEM kratka i boczek były pokazane oddzielnie...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Członkowie klubu
Bo się da zdjąć same kratki, przynajmniej u mnie ale to i tak nie daje pełnego dostępu do śrub mocujących. Sam to wszystko zdejmowałem w lato, podłączylem sobie po tylne kanały wzmacniacz i porządnego ale niedużego suba. Ja zdejmowalem to od strony kabiny, plastik maskujący rolkę z pasami, tapicerkę między oparciem a tylnym błotnikiem. Resztę już ladnie widać co i jak.

Pozdrawiam, Mariusz

"Mario"

F11 Sophisto Grau

http://i59.tinypic.com/242j57c.jpg

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

A co tam w turasie siedzi ? jajka 4x6 czy 6x9 ? a może okrągłe 16,5 ?

i czy nie ma problemu z głębokością montażu ? tzn czy nie jest tam za płytko ?

Opublikowano
A co tam w turasie siedzi ? jajka 4x6 czy 6x9 ? a może okrągłe 16,5 ?

i czy nie ma problemu z głębokością montażu ? tzn czy nie jest tam za płytko ?

To już musisz sprawdzić , dawali 13 jak i 16 - chodzi o przód , z tyłu u mnie były kiepskie duże okrągłe głośniki / w kuferku / po bokach , co do przodu to z 13 na 16 jedynie dystanse , sa na allegro ale wycięcie blachy za magnezem oraz wygłuszenie drzwi to podstawa , u mnie weszły 160mm DLS R6A z przodu ale mimo że mają płytki magnes po prostu sie dusiły więc zrobiłem jak wyżej