Skocz do zawartości

E46 320D M47 163KM drgania??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chciałem sie was poradzic co moze byc przyczyna drgan auta tzn stojac na swiatlach (automat) cale auto wpada w drgania sa one odczuwalne w calej kabinie co moze byc ich przyczyna??

nie dawno mechanik stwierdzil ze posuszki pod silnikem sa ok a pod skrzynia sa nowe maja moze 10 tys km

Opublikowano
Moja E46 320d w automacie tez drga. Lepiej jest jak podczas postoju (np. pod swiatlami) przerzucam z D na P. A podczas jazdy dochodza jeszcze drgania z zawieszenia lub felg/opon. Generanie mistrzynia komfortu i bezawaryjnosci to E46 nie jest.
Opublikowano

przyczyn może być wiele, koło dwumasowe, przepływomierz, lub lejący któryś wtrysk.

zacznij od diagnozy komputerowej, skoro sprawdzałeś juz pod względem mechanicznych, poduszki, mocowania.

z drugiej strony by poduszki były faktycznie wyrobione, to przebieg musiałby być przeogromny, kumpel ma 200 tyś ( oryginał przebieg ) na blacie w E46 '2005 i na jalowym zero wibracji.

pozdro.

Opublikowano
Witam!

Chciałem sie was poradzic co moze byc przyczyna drgan auta tzn stojac na swiatlach (automat) cale auto wpada w drgania sa one odczuwalne w calej kabinie co moze byc ich przyczyna??

nie dawno mechanik stwierdzil ze posuszki pod silnikem sa ok a pod skrzynia sa nowe maja moze 10 tys km

Mechanik na oko nic nie stwierdzi. Trzeba je wyjąć i zobaczyć czy nie popękane a olej dawno nie wyleciał.

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano

Witam ,

Mam dokładnie ten sam problem w 330XD taką kupiłem i jest to dla mnie magicznie dziwne a najlepsze że dla mechaników też :D .

Wymieniłem wtryski (wszystkie) silnik chodzi ładnie (tak twierdzą mechanicy)zmieniłem tłumnik drgań i zostały jeszcze poduszki 450zł każda a podobno są w stanie idealnym .

Może miał ktoś przejścia z tymi drganiami i podzieli się informacjami bo wyczerpują mi się serwisy BMW.nikt nic nie wie a najgorsze że niektórzy mówili wszystko jest OK i tak ma być .No przecież Hans z niemieckiego salonu w trzęsącej się bryce nie wyjechał .

A tak na marginesie to mam wrażenie że w serwisach to najchętniej wymienialiby w całości proste elementy samochodów i po sprawie (pierwsza BM-ka i taki zonk)

Pozdrawiam

Opublikowano
poduszki jak kupujesz to tylko Corteco ponieważ oni mają patent na poduszki hydrauliczne i nawet jeśli kupisz Febi to dostaniesz Corteco w opakowaniu Febi....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
Temat przerobiony wzdłuż i wszerz. Na zimnym silniku powinno drgać jak cholera i w miare nagrzewania słabnąć. Przy gaszeniu silnik bardzo się rusza, razem z pukajacym dzwiekiem. Ogladanie poduszek z zewnatrz nic nie daje. Moje wygladały normalnie a były w dwóch cześciach każda. WYmieniać !!!

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano

Cześć ,

No, temat może i przerobiony (szukałem i czytałem )ale u mnie drgania na zimnym i na ciepłym silniku są takie same a jak gaszę silnik to nie mam tych objawów co u Ciebie(Nie zatrzęsie mocno i nie stuka nic . zastanawiam się czy

oprócz poduszek jest jeszcze coś .Może katalizator ?

krisma84 odezwij się jak już uda Ci się coś zrobić z tymi drganiami .

pozdr