Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Kupiłem wczoraj BMW X5 4,6is z 2003 roku. Auto bardzo fajne, bardzo przyjemnie się jexdzi ale mam takie pytanko - X5 ma kontrolki temperatury oleju na obrotomierzu. Dwa dni temu byłem ogladac 4,6is i po około 10 minutach jazdy wszystkie zgasły a tą co kupiłem wczoraj to po kolei gasną kontrolki ale zostaje pomarańczowa i dwie czrewone przy cyferkach 7 i 8 i moje pytanie czy mają gasnąc wszystkie kontrolki czy nie ?

pozdr. miłośników BMW

dawmac

http://images40.fotosik.pl/189/8979c8a3e314d120m.jpg

Opublikowano
Nie jestem pewny na 100% ale wydaje mi sie, ze te "czerwone kontrolki" zgasną jak juz silnik sie nagrzeje - tak przynajmniej bylo w M5 (2003 r)
Opublikowano
No to źle Ci się kolego wydaje..... po rozgrzaniu silnika zawsze zostaje jedna pomarańczowa i dwie czerwone....

Bylo:

'98 728iA

'96 520i

'97 528i Touring

'02 X5 4.6is

'04 M3

jest:

'06 530xd

'07 118d

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam ja mam ten sam problem w 4.8 is zostaje jeda pomaranczowa I dwie czerwone czy to normalne?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ok bylem dzisiaj w aso ,powiedzieli mi ze tak ma byc 1pomarancza I 2 czerwone maja sie swiecic wszystko dziala prawidlowo ,jesli sie nie swieca to jest zle I tak mam w e46