Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

od kilku dni moje autko zaczęło się dziwnie zachowywać. Rano jak odpalam lub po pracy (czyli zimny silnik) gaśnie bez powodu. Po przejechaniu kilku kilometrów samoczynnie problem ustępuje ale strasznie mnie to wkurza że na dystansie 5 kilometrów potrafi zgasnąć przy każdych światłach.

2 miesiące temu przerobiłem autko na gaz ale gaśnie zarówno na gazie jak i na benzynie.

Na pewno ktoś już miał podobny problem więc proszę o pomoc:

- co się dzieje

- do kogo z tym uderzyć

- ile to powinno kosztować

parametry:

- 1.6 E36 z 1992r.

- instalacja gazowa sekwencja BRC

pozdrawiam

Gobieslaw

Opublikowano

silniczek krokowy? - wyjmij go, przemyj w benzynie i sprawdź - jak nie to, to będziemy myśleć dalej

pozdro

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
U mnie powodem był uszkodzony przepływomierz.Powodem uszkodzenia był strzał na gazie.Kupiłem używaną przepływke na allegro za 200 zł i auto chodzi jak powinno.
Opublikowano

Witam!

mam podobny problem- z tym, ze dodam że jak mam zimny to potem po takim zgaśnięciu cholernie trudno go odpalić :evil: dopiero jak sie rozgrzeje to jest wszystko OK. Zatem pozwole podpiąć się pod temat....w ktorym miejscu znajduje się ów silniczek krokowy.,...? czy to jest takie cos z dwoma dość grubymi wężykami podpiętymi do siebie i wtyczką i zamocowany z boku kolo kolektorów?- calsc w kaształcie cylinderka?

pzdr

Opublikowano

witam!

potwierdzam odpowiedz ZIN'a, u mnie powodem takiego zachowanie był uszkodzony przepływomierz, wymiana na działający zakończyła nerwy :)

pozdro!

!!! biało-niebieska szachownica !!!
Opublikowano

Witam

Moze byc tez czujnik temperatury silnika ale one rzadko padaja.

Tak ze opcja krokowy przeplywka wydaje mi sie jak najbardziej trafiona

pozdrawiam