Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam fabryczne HiFi Harman Kardon.Ostatnio zauwazylem,ze po przekroczeniu pewnego progu glosnosci trace calkowicie basy.Czy ktos moze zna przyczyne problemu?

Opublikowano
Też mam zestaw h/k i miałem kiedyś podobny problem. U mnie subwoofer zaczynał czasem dziwnie grać aż w końcu przestał w ogóle działać. Przyczyną była cewka we wzmacniaczu przymocowanym do subwoofera. Koszt takiej cewki w jakimś sklepie elektronicznym to kilkanaście złotych a wymienił mi ją znajomy i do dzisiaj gra jak należy ;)
Opublikowano

Witam!

Ja też mam HK i generalnie uważam, że gra on kiepsko. Pisałem juz o tym zaraz po zakupie samochodu. Zestaw 10 głośników, zewnętrzny wzmacniacz i gra gorzej niż w poprzednim aucie zintegrowany clarion bez dodatkowego wzmacniacza i z sześcioma fabrycznymi głośnikami infiniti. Szczególnie jeśli chodzi o wyższe poziomy głośności - przy słuchaniu cichym i średnim jest zadowalająco. Jednak po zwiększeniu głośności dzwięk staje się przesterowany i bas maleje.

Wg mnie zestaw HK z zewnętrzym wzmacniaczem, za który z pewnościa trzeba było niemało dopłacić powinien grać porządnie.

A tak niestety nie jest. przynajmniej nie do końca.

Ja tez zastanawiałem się, czy u mnie na pewno wszystko jest ok. I myśle, że chyba jest.

Pozdrawiam

Opublikowano
Mysle,ze mowiac o tym zestawie "gra kiepsko" mocno przesadzasz.U mnie przed usterka wzmacniacza nawet przy duzej nastawie glosnosci dzwiek byl krystalicznie czysty a efekt surround robil na kazdym duze wrazenie.Mysle,ze musisz miec juz mocno zmeczone glosniki.
Opublikowano
gdyby głośniki były jak mowisz zmęczone to gralby kiepsko caly czas.. a on przy wyzszych glosnosciach sie przesterowuje.. to kwestia wzmacniacza raczej.. ze dosc szybko traci liniowosc charakterystyki.. i to mnie najbardziej dziwi.. koncowki popalone nie sa bo nie gralby ktorys kanal. a "kiepsko " to oczywiscie pojecie wzgledne.. po prostu sredni clarion z 6 glosnikami gral lepiej i niz hk ze wzmacniaczem i 10 glosnikami
Opublikowano
(...)hk ze wzmacniaczem i 10 glosnikami

W touringu jest więcej głośników niż w coupe czy źle napisałeś ? U mnie są 4 z przodu w drzwiach po 2 sztuki na stronę, 2 z tyłu w boczkach, 2 na tylnej półce i subwoofer ze wzmacniaczem w bagażniku przykręcony od spodu półki co daje razem 9, że chyba sub z racji dwóch głośników w środku liczysz jako 2 :P Jak to jest w innych wersjach nadwoziowych ?

Opublikowano

nawet specjalnie się nad tym nie zastanawiałem. alez tego co pamiętam to mam wysokie w słupkach, w drzwiach przednich 4, w tylnych 2 no i ten cały sub w okolicach bagażnika liczę jako 2. zresztą czy jest 9 czy 10 nie zmienia to faktu jak gra..

a czy jest możliwe, że np wzmacniacz gra jakos na "pół gwizdka"?

bo na pierwszy rzut "ucha" jest ok, wszystkie kanały grają, tony wysokie, niskie, klawisz przestrzennego też działa. a gdy chce posłuchać dośc głośno robi się kicha.

Opublikowano

Jesli ktos mi powie ze Harman Kardon dobrze gra to go sorki ale wysmieje. Mialem okazje posluchac jak to gra w M3 kolegi i po prostu sie rozesmialem.Gra to co najwyzej przecietnie a pomyslec ze trzeba bylo w salonie sporo doplacic za ten zestaw to wogole mnie skrecalo ze smiechu.Ja wstawilem do siebie inne radio i dolozylem porzadne cykacze MBQuarta i srednie w drzwi Vibe i gra bosko i do zestawu HK mojego kolegi bez porownania. Dodam ze pare plytek sprawdzalem na jego sprzecie oryginalnych niewypalanych. Roznica byl lepszy bas u niego ale ja nieposiadam subwoofera wiec stad ta roznica, a jakos u mnie bez porownania.

Moje 5 groszy.......

.....When you are leaving skid marks between corners, this means that you have enough POWER....
Opublikowano
witam, mam takie pytanie, ile głośników było normalnie montowanych w e46 jeżeli nie było tam HK??

...::: Banditen Motoren Werke :::...

Dlaczego BMW?? Bo przedni napęd jest dla małych dziewczynek ;P

Opublikowano
dwa z tylu na polce , i po dwa na strone w drzwiach ( srednie i cykawki)
.....When you are leaving skid marks between corners, this means that you have enough POWER....
Opublikowano
Ja u siebie w sedanie mam 10 glosnikow.Przednie drzwi po 3 na strone,tylne po jednym na strone i na polce dwa subwoofery.Jesli chodzi o jakosc to mi wystarcza ale gdybym kupowal auto nowe z salonu to nigdy bym go nie montowal.Za ta kase na bank mozna sobie zamontowac o wile lepszy sprzet.
Opublikowano
Ja u siebie w sedanie mam 10 glosnikow.Przednie drzwi po 3 na strone,tylne po jednym na strone i na polce dwa subwoofery.Jesli chodzi o jakosc to mi wystarcza ale gdybym kupowal auto nowe z salonu to nigdy bym go nie montowal.Za ta kase na bank mozna sobie zamontowac o wile lepszy sprzet.

Dokladnie :)

nic dodac nic ujac