Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy zauważyłem od dłuższego czasu że lekko czasem kapie płyn w rejonie korka wlewu płynu przy chłodnicy(znaczy chyba z tego połączenia zbiorniczka z chłodnicą) :( Czy to są już oznaki rozszczelniania chłodnicy?? Czy ewentualnie można wlać lub wsypać preparat do uszczelnienia??Czy lepiej poczekać i wymienić chłodnice ze zbirniczkiem gdy już puści??
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano

Kolego

układ chłodzenia w BMW to ważna sprawa i jego defekt prowadzi do poważnych awarii

dlatego lepiej dmuchać na zimne i reagować szybciej niż za póżno

Opublikowano
No teraz to dmuchanie na ciepłe kolego :/ Tylko nie wiem czy wymieniać czy wsypać jakiegoś uszczelniacza :/
Opublikowano
Radzę wymienić chłodnicę :!: Jak kolega wyżej pisał, lepiej nie ryzykować przegrzania. To jest taka przypadłość tych chłodnic, że pęka ten plastik pomiędzy samą chłodnicą, a zbiornikiem. Po długiej eksploatacji (zmiany temp itp.) to jest normalne. Nie da się tego naprawić. Nowa oryginalna Behra to koszt okolo 500 zł, zamiennik 350 zł. Rożnica nieduża, więc ja bym brał oryginalną. Nie ma się co bawić w zamienniki, bo z doświadczenia wiem ,że potem wychodzi na to samo lub nawet drożej.

Pozdrawiam

Smykoo

Było: e30 320i & e36 325i

Opublikowano
Spoko koledzy.Do części mam dostęp bo znajomy handluje nowymi i używkami to podmienię.Dzięki za odpowiedzi :)
Opublikowano
Spoko koledzy.Do części mam dostęp bo znajomy handluje nowymi i używkami to podmienię.Dzięki za odpowiedzi :)

Nie chciał bym na nią trafić :roll:

Spokojnie możesz wlać uszczelniacz-dają efekt, testowałem już na kilku sztukach i zawsze działa tak jak powinien, nie bój się że pozapycha Ci wszystko, to nie motodoktor :) Ewentualnie jak byś gdzieś jechał w moją stronę to możesz napisać, dam Ci numer do typa pewnego, chłodnice mi skombinował za 160zł a nie wiem czy kiedykolwiek przez nią coś przepływało także warto :D