Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Może ktoś miał podobne problemy lub kogoś zainteresuje mój!

Otóż sprawa wygląda tam.

Przy odpalaniu(na benzynie) po dłuższym postoju trzeba kręcić około 5s. Jeżeli po odpaleniu i przełączeniu na gaz zgasimy i próbujemy znowu odpalić od razu pali elegancko, ale po kilku-kilkun astu sekundach odpala, ale jak by mu czegoś b rakowało i zaraz potrafi zgasnąć, po jakieś minucie jak na początku.

Co ciewe, jeżeli odpalę na benzynie z długim kręceniem i nie przełączy się na gaz do po zgaszeniu czy po chwili czy następnego dnia odpala od razu, ale jeżeli odpale na benzynie zaraz po zgaszeniu na gazie i zgasze na benzynie bez przłączenia na gaz to już przy nastęnym zapalaniu trzeba kręcić (troche zakręcone ale tak naprawdę się dzieję)

Sprawa z długi kręcenie dotyczy zarówno zapalania na benzynie jak i na gazie.

Zauważyłem że jak długo krtęci to w momencie załapanie na przycisku od przełącznika gazu na chwilę przygasają wszystkie diody i wtedy zapala!!! Nie ma znaczenia czy dodaje gazu przy zapalaniu czy nie, ciśnienie na listwie około 4bar, przy zapalaniu toważyszy zapach paliwa. W razie pytań proszę o kontakt.

Może ktoś się spotkał z czymś podobnych?

Proszę wszystkich o pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano

Niejeden miał taki problem, często na parkingach np pod supermarketem widzi się ładne dość nowe auta z instalacją LPG które mają problemy przy odpalaniu.

Jak byś wszedł na stronkę np http://lpg-forum.pl/ i trochę poszukał to niejeden temat był podobny do twojego. Najczęściej padają odpowiedzi: nieszczelny wtrysk (puszcza gaz, przy odpalaniu na Pb miesza się z gazem i musi trochę pokręcić), uszkodzony parownik, niewłaściwie podłączona elektrycznie instalacja LPG.

Napisz jaką masz tą instalację (wtryski, reduktor, komputer, i na sam początek czy to sekwencja czy coś typu II generacja).

Przyznam że sam miałem coś takiego, miałem po jakimś czasie jechać wymieniać filtry od LPG i zgłosić to na gwarancję, a to dwa dni przez wizytą u gazownika problem całkowicie sam znikną i ani śladu po nim :mrgreen:

Możesz napisać wiadomość do użytkownika pawelj5 ma pojęcie na temat instalacji gazowych.

Opublikowano

Instalacja to sekwencja DREAM XXI N, jeśli chodzi o wtryski to DREAM FAST, co do reszty to standardowy zestaw.

No właśnie problem u mnie jest nieco inny i ciekawostka z różnymi sposobami odpalania. Jak by lał wtrysk to zawsze by źle palił no bo przecież zawsze leje a mnie ciekawi bardzo sprawa z tym przełącznikiem LPG/PB5 dlaczego akurat po przygaśnięciu zapala od razu (i to zawsze)

Dzięki za zainteresowanie tematem i pozdrawiam