Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wymieniłem juz uszczelke kolo walka lao sie dalej teraz wymienilem na misie i dalej sie leje wszzystko w oleju mechanik mowi ze juz nie wie skad sie leje... umyl mise i mowi ze nie widzi a leje sie juz jak z kranu:( ma ktos jakis pomysl? wyszystko skladane nowa uszczelka jakis i klej specjalny załamuje rece

Mial juz ktos cos takiego ??

Opublikowano
Moze symering na wale, a moze ci uszczelka pod głowicę puściła w stronę zewnętrzną głowicy. Najlepiej to rozebrać silnik. A może pod pokrywą zaworów, lub z korka wlewu zaworów. Na początek umuj, wyczyść silnik odpal go i obserwuj gdzie cieknie. Jak będzie ciekło to napewno z góry na dół inaczej nie moze, i po strumieniu dojdziesz do źródła
Opublikowano
Jak mechanik nie potrafi zlokalizować wycieku to lepiej go zmień. Zrób zdjęcie części silnika która jest zaolejona.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
masakra, najrawdopodobniej wszedzie lalo po troche a po uszczelnieniu miski, pokrywy i simeringu walu, mocno zaczelo sie las spod filtra oleju i lalo sie tak ze nie wiadomo bylo skad... dopiero zaraz swiezo po zlozeniu to zauwazylem i dalej byla robota...:/ ale teraz jest juz wszystko ok przynajmniej teraz wiem ze nie bierze zbyt wiele oleju bo od wymiany do wymianu spod gory pod dol bagnetu czyli jakies 0,5 litry na 10 000 :) nawet w nowych autach tak dobrze nie ma
Opublikowano

W moim aucie było to samo.

Z pomocą trzech mechaników nie mogłem zlokalizować wycieku.

Wycieki miałem dwa i to poważne z uszczelniacza wału oraz z uszkodzonej uszczelki która jest między blokiem silnika a podstawą filtra oleju, z tej podstawy lało się jak z kranu w różne strony, początkowo myślałem że to z miski olejowej.