Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

gdy kupowałem BMKE to miała już wymienione soczewki, na ładne, świecące czystym światłem, bez zarysowań szkła :cool2: . myślę teraz na założeniem xenonu. montaż i instalacja kosztują 250zł , fakt to chińszczyzna, lecz znajomi mi polecają. widziałem jak to świeci i lipy nie ma,a dodatkowo jest gwarancja na to 2 lata :8) . jak myślicie opłaca się wstawiać?! pytam ,bo wiem dobrze,że nasze oczka szybko się brudzą i potem światło może być rozproszone, a dodatkowo "misiaki" się czepić mogą :evil: . jak uwazacie??

Opublikowano
Ja do smojej poprzedniej bawarki e34 zalozylem xenono. Tak dla szpanu ale swiatlo niebo lepsze. Zalozylem dodatko spryskiwacze wiec wszystko na pierwszy rzut oka dla niewprawionego misiaka nie robilo zlego wrazenie. Nie zatrzymali mnie nigdy a jezdzilem pol roku nim ja sprzedalem z xenonami. Kupilem 6000k ale lepiej kup 4300k swiatla wiecej nawet i nie ginia na mokrym asfalcie. Kolor nie wzbudza zainteresowania miskow a wiele wiecej widocznosci.

BMW 730iA wcześniej

BMW 520i E34, BMW 318 E21, BMW 525 TDS E34, BMW 525i E34

Opublikowano

W obecnej e34 mam xenony te z najtanszej polki czyli za 180pln. Do tego warto zakupic na allegro spryskiwacze do lamp ( nowe okolo 130pln, uzywki okolo 100pln).

Mam barwe 6000K , lecz do nastepnej juz kupie 5000K aby byly sniezno biale, 4300 wpada jednak czasami w zoltawy odcien. Odradzam wszystkie powyzej 6000K bo barwa robi sie niebieskawa czyli "wies spiewa i tanczy".

Na koniec warto podjechac na regulacje swiatel lub samemu ustawic ( ja mam ustawione delikatnie nizej niz poprzednie seryjne swiatla ).

Montaz xenonow w warunkach "pod blokiem' zajmuje okolo 30min