Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam e60 530 d z 2005 r. z automatyczną skrzynią biegów. Do wczoraj chodził idealnie, nie było z nim żadnych problemów. Wczoraj chciałem go odpalić i nic :mad2: na zegarach pojawiła się kontrolka ABSu a chwilę póżniej ikona zegara z kilkoma zerami poniżej. Pedał hamulca stoi jak zamurowany ani drgnie. Próbowałem jeszcze kilka razy bezskutecznie odpalić i nici. Koledzy pomóżcie co to może być i jak się tego pozbyć.
"Urzędnicy są jak książki na półkach, im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś słuzą" Napoleon Bonaparte
Opublikowano
Czy jakby padła pompa ABSu to auto nie odpalałoby?
"Urzędnicy są jak książki na półkach, im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś słuzą" Napoleon Bonaparte
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdzałęś akumulator ?? Jak jest słaby odcina m.in. ABS przy odpalaniu oczywiście.
Krzysztof
Opublikowano
Nie sprawdzałem akumulatora, ale biorę go pod uwagę. Jutro zadziałam :)
Opublikowano
Rzeczywiście padł akumulator. Czy jeśli zakupię oryginalną baterie o tych samych parametrach to będę musiał ją jakoś programować?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Widze że kolega kamil20011 jest w temacie... Nie programujesz akumulatora ale wypadało by "zamelodwać go w aucie". Zrobisz to disem. Stary aku nie był doładowywany tak jak nowy i jeżeli tego nie zrobisz z nowym to nie będzie on prawidłowo ładowany tak jak powinien czyli będzie ładowany jak ten stary. Możesz miec komunikat na kompie o słabym aku pomimo jego wymiany.
Krzysztof
Opublikowano
Cóż to takiego "disem"?
Opublikowano
Kup nowy akumulator. Podlacz na podtrzymaniu pradu i wtedy zobaczysz czy autko nie wyswietla komunikatow. Jesli bedzie ok to mozna spoko jezdzic. Co do adaptacji nowego akumulatora programem diagnostycznym dis to bzdura.Aczkolwiek polecam podpiecie diagnozy celem sprawdzenia. Akumulator bedzie doladowywany tak jak nalezy bez adaptacji!Przeciez kiedys ten akumulator(np fabryczny) byl nowy,po x latach zrobil sie stary a mimio to byl doladowywany poprawnie tylko przestal ze starosci trzymac prad. Zatem zalozysz nowy akumulator,ktory bedzie doladowywany tyle na ile potrzeba. Mozesz to sprawdzic uzywajac opcji ukryte menu obd-napiecie akumulatora oraz ladowanie. Podam banalny przyklad:spalony xenon,adaptacja programem po wymianie. Po co? Po to aby zapisany zostal np miesiac,rok wymiany,przy jakim przebiegu itp. :duh:
Opublikowano

Wielkie dzięki

pozdr