Skocz do zawartości

Brak zasilania w przednich halogenach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałem, sobie zamontować przednie halogeny, iż fabrycznie ich nie było jak kupiłem autko. Podpinam wszystko, patrze, a tu halogeny przednie nie swiecą - tylnie tak.

Miernikiem sprawdziłem, że nie ma tam w ogóle napięcia. Pytanie dlaczego? Może, dlatego, że nie ma bezpiecznika? Nie wiem jak to sprawdzić, ponieważ nie wiem pod, którym numerem on może sie znajdować - może Wy mi pomożecie, chyba, że są jakieś inne tezy?

pozdrawiam

Opublikowano
tzn? oryginalnego? ja niestety nie wiem - chodzi mi o to ze w kostce nie mam napiecia, podczas gdy tylne halogeny swieca...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A w jaki sposób podłączałeś te halogeny: poprzez moduł świateł czy na krótko? Zmieniłeś przełącznik świateł przeciwmgłowych?
Opublikowano
A w jaki sposób podłączałeś te halogeny: poprzez moduł świateł czy na krótko? Zmieniłeś przełącznik świateł przeciwmgłowych?

Z lewej oraz z prawej strony mam dwa wolne przewody,-domniewalem ze to do halogenow - kupilem je, wiec kostka pasuje do halogenow.

Przelacznik mialem wlaczony, bo jak wczesniej pisalem, tylnie przeciwmglowe swieca...

pozdrawiam

Opublikowano
A jaki masz włącznik do świateł p/mgielnych? Jeśli masz tylko jednopołożeniowy (od tylnych świateł), to nie dziw się, że nie działają przednie bo przy przednich i tylnych włącznik jest 3 położeniowy (tylko przód, tylko tył, przód i tył).

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano

Tak mam jedno polozeniowy. W koncu padł jakis konkret, dzieki:)

Czy teraz wystarczy tylko wymiana przelacznika czy nalezy cos jeszcze zastosowac?

pozdr

Opublikowano

U mnie (e39 525D z maja 2003)jest przełącznik świateł p/mgielnych 3 położeniowy:

położenie 1 - w pozycji pionowej "0" - nic nie świeci

położenie 2 - na godzinie 13 - włącza przednie halogeny p/mgielne

położenie 3 - na godzinie 14 - włącza tylne p/mgielne - jednak w tym położeniu pokrętło nie zostaje - powraca do pozycji nr 2. działa na przemian: raz klikasz na godzinę 14-włączasz tył, puszczasz i wraca na godzinę 13. kolejny raz klikasz na godzinę 14 i wyłącza tylne p/mgielne.

Nie ma możliwości włączenia świateł p/mgielnych TYLKO Z TYŁU :nienie: . Można włączyc TYLKO przód i ewentualnie w razie potrzeby dołączyc TYŁ.

Pzdr.

Opublikowano

Manolito ja mam taką możliwość, u mnie nic nie wraca :P

Poza tym gdzieś widziałem na aukcjach bmw z jednopoziomowym przyciskiem, a były i halogeny i tylne przeciwmgielne. Ale to pewnie inny przycisk, albo inne podłączenie.

Opublikowano

Czyli suma-sumarum Majkii: pokrętło masz takie jak u mnie tyle, że moje po włączeniu tylnych p/mgieł sprężynuje spowortem do pozycji na godzinie 13 (włączone p/mgielne z przodu) a Twoje zostaje na godzinie 14 :)

Tak czy inaczej - nie ma możliwości włączenia TYLKO tylnych p/mgłowców.

Pzdr

Opublikowano
Opublikowano

Dokładnie - ten jest od świateł mijania :) Wrzuciłem akurat tego gdyż zestopniowany jest tak samo jak ten mój od halogenów - a nie mogłem znaleźc od samych halogenów :)

Pzdr.