Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nasluchalem sie od Was o kradziezach, to pomyslalem, ze moze trzeba by sie jakos dodatkowo przed tym zabezpieczyc :)

A ze auto mam na gwarancji, to czy da sie zamontowac blokade na karte chipowa bez jej utraty? Mozna to zrobic w autoryzowanym serwisie na przyklad?

Opublikowano
Cos ci powiem kolego Rafcioso moje auto wyfrunelo z parkingu strzezonego(w Koszalinie przy ul Kniewskiego stara kotlownia) z murem 2m wysokim brama i szlabanem i cieciem,auto na zamowienie- nie ma zabezpieczenia :duh:
Opublikowano

Witam :)

Na zamówienie, tak ale ...... jest pewna grupa kolesi zajmujących się "częściami zamiennymi". :( Nie są tak sprawni jak profesjonaliści i przed nimi warto coś dodać dla spokojnego snu. Dokupienie dodatkowego kluczyka w serwisie wymaga określonej procedury(rzekomo dla bezpieczeństwa). Na Allegro można dokupić "oryginalny czysty" kluczyk z możliwością dopasowania. :D To więc jak to jest tą fabryczną niezawodnością zabezpieczeń? :duh:

Pozdr. :)

Opublikowano

Witam

W takim aucie jak e60 nie jest potrzebne żadne dodatkowe zabezpiecznie , to nie jest grupa vw gdzie teraz każdy "ze wsi" umie odpalić .

Bmw jest bardzo skomplikowanym samochodem jeśli chodzi o elektonike/ fabryczny immobilajzer , jeżeli ktoś wcześniej nie dorobił sobie dodatkowego klucza nie ma szans na odpalenie samochodu . Dorobienie dodatkowego kluczyka do bmw jest bardzo skomplikowane na allegro się ogłaszają "fachowcy" którzy porządnie grzebią w samochodzie (elektronice) aby dorobić dodatkowy klucz wyciągają lutują a póżniej pół auta nagle zgasło ale to inna bajka , zamawianie w serwisie ? potrzebny jest dowód osobisty , dowód rejestracyjny , samochód i oczywiście pieniądze przy odbiorze kluczyka(po 10 dniach) jest ta sama procedura .

Więc jeżeli ktoś wcześniej nie dorobił sobie klucza/czy teź w nowszych klucza elektronicznego nie ma mozliwości aby moje czy wasze bmw znikło .

Jeżeli kupiłeś dopiero auto od komisu czy nie pewnej osoby można jechać do serwisu z wszystkimi kluczykami jakie posiadasz i wymażą wszytskie stare kluczyki i zakodują tylko te co masz w danej chwili , wtedy może i auto otworzy ale nie odpali innym kluczykiem

wg. mnie szkoda instalacji samochodu na jakieś odcięcia

Bo jak nie otworzy to wybije szybę , jak nie odpali wezmą na lawete , na polaka nie ma reguły

Opublikowano
Ja mam zainstalowaną odcinkę i bardzo mi się podoba. Ktokolwiek z osób którym dałem kluczyk do ręki i powiedziałem żeby uruchomili autko nie umiało tego zrobić :D Dopuki się nie zrobi odpowiedniej rzeczy to można sobie kręcić rozrusznikiem do rozładowania akumulatora :8) Ale jak kolego powiedział " na Polaka nie ma mocnych" :P

BMW to jest to co lubię najbardziej! Freude am Fahren!

http://img.userbars.pl/120/23959.gif

http://img153.imageshack.us/img153/6728/aaad.jpg

Opublikowano

To co pisze kamil20011 brzmi pocieszajaco :)

Ja sam znam tylko jeden przypadek znikniecia piatki - znojomemy zaiwaniono polroczne 530xd pakujac go w nocy na lawete. Sasiedzi oczywiscie wszystko widzieli, ale nie zareagowali jak to zwykle bywa...

Opublikowano

W tej sytuacji jak u jarek_pr odcięcie nie jest skuteczne w 100% bo gdy jedziesz do np. serwisu czy też np. do wulkanizatora i zostawiasz auto na cały dzień to tak czy siak musisz powiedzieć gdzie masz ten wyłącznik :) dlatego jak ktoś jednak decyduje się na odcięcie np. zapłonu powinien zamontować odcięcie takie żeby miało przycisk serwisowy czyli przytrzymuje się go 15 sek i jest odcięcie wyłączone auto pali za każdym razem , po odebraniu auta z warsztatu uruchamiasz go ponownie i działa jak ma działać

Czy mechanik nie może być złodziejem ? nigdy nie wiadomo komu oddaje się kluczyki ,dobry kolega też może zazdrościć

Czym więcej odcięć i alarmów w aucie jest dobre na pewien okres czasu dopóki jedno zabezpieczenie się nie zepsuje to póżniej nie wiadomo które pomijając skopaną całkowicie instalcje bo każde odcięcie jest pod co inne podłączone

Kiedyś spotkałem się z przypadkiem vw passat chyba 2004 miał gość ,dwa odcięcia jeden na licznik a drugi na pompę , multi-locka i alarm . Jak twierdził auta mu nikt nie ukradnie :P , do czasu gdy podjechał pod dom i wysiadł tylko otworzyć bramę garażową nie gasząc silnika , wsiadł gnojek i tyle widział auto . Dokumenty w aucie , kluczyk też a w takim przypadku żadna ubezpieczalnia nie wypłaci pieniędzy :)

Opublikowano
To co pisze kamil20011 brzmi pocieszajaco :)

Ja sam znam tylko jeden przypadek znikniecia piatki - znojomemy zaiwaniono polroczne 530xd pakujac go w nocy na lawete. Sasiedzi oczywiscie wszystko widzieli, ale nie zareagowali jak to zwykle bywa...

Ja jak budowałem dom , to na początku posiadziłem sobie tuje przy domu aby gdy już się wprowadzę były już w miarę wysokie , tuje ładnie posadzone na drugi dzień przyjechałem i nie zobaczyłem ani jednej tui , a sąsiedzi myśleli że sobie je poprostu w nocy przesadzam do samochodu . Jak to mówią najciemniej pod latarnią :)

Opublikowano
Sasiedzi oczywiscie wszystko widzieli, ale nie zareagowali jak to zwykle bywa...

, a sąsiedzi myśleli że sobie je poprostu w nocy przesadzam do samochodu . Jak to mówią najciemniej pod latarnią :)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :duh:

BMW to jest to co lubię najbardziej! Freude am Fahren!

http://img.userbars.pl/120/23959.gif

http://img153.imageshack.us/img153/6728/aaad.jpg

Opublikowano

zamawianie w serwisie ? potrzebny jest dowód osobisty , dowód rejestracyjny , samochód i oczywiście pieniądze przy odbiorze kluczyka(po 10 dniach) jest ta sama procedura .

Witam :)

Nie wiem jak wygląda dorabianie kluczyka na allegro, wiem jak w serwisie! :D

W Warszawie (może Kraków rządzi się innymi prawami?) w serwisie wystarczy dowód osobisty 650 zł. i VIN. Przy odbiorze tylko dowód. Sprawdzono organoleptycznie :lol: :D

Pozdr.

Opublikowano

W Krakowie wiem że musi być auto przy zamawianiu jak i odbiorze i dowód rej oraz dowód osobisty , jak jest w innych serwiasch nie wiem

Ja Niestety musze mieć dwa zabezpieczenia w swojej e60 2008r jedno to fabryczny immobiliser a drugie to plastikowa karta bez której auto nie odapli :( Ja bym tego nie chciał ale ubezpieczyciel wymaga , co zrobić

+ jest ten że jest na to gwarancja i robi to serwis bo wyjezdza z salonu