Skocz do zawartości

pomozcie zidentyfikowac felge /czy pasi do e34???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich

dzis rodzinka przywiozla mi zakupione w niemczech felgi -kupione specjalnie pod moim katem.oto one:

http://www.posejdon-rewal.com/alu.jpg

felgi 17-stki, w wytloczonymi napisami BMW, (od spodu BBS), w stanie bdb

oznaczenia jakie maja:

2szt:

RS723, 71/2Jx17, IS41, nr 1094376

2szt:

RS724, 81/2Jx17H2, IS 41, nr 1094376

pomijam dylematy jakie mam z ewent zalozeniem tych alu na nasze dziury, ale pytanie zasadnicze: do jakiego modelu to pasuje (od czego to jest oryginalnie) i czy moge bez kombinacji zalozyc je do e34 touring? bo mi sie podobaja

pyt2: jesli nie pasuja do mojej fury, to ile moge za nie wziac? jak oceniacie ich wartosc? oczywiscie zakladam ze sa proste.

mysle ze moj srebrny bolid fajnie by na nich wygladal......

Rafi DJYendruh

sharky: srebrne E24 635 CSiA

Citroen XM oraz GMC Savana

GG # 142068

[email protected]

Opublikowano
jak bedziesz chciał sprzedać to daj znać,miałem bardzo podobne w mojej e36 super się prezetowało ale jezdziło :roll: .to is to jest ET??
Opublikowano
Średnica piasty w e39 jest wieksza chyba o dwa mm niz w e34. Wiem bo kupiłem fele od kolesia mającego e 39 i niestety jemu nie podeszły własnie ze wzgledu na wiekszą piastę.Pozdrawiam!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Hm... może i podejdą, ale... IS41, gdzie do E34 masz zalecane 20-25. Fatalnie będzie ciągło po wszystkich koleinach, a każdą dziurę będziesz czuł na kierownicy.
Kai
Opublikowano

HURRA,

od tygodnia jeżdzę na felgach z e39.

Mam wypieszczoną e34 touring 525tds. Jeździłem do tej pory na 17" AZEV z oponami 235/45/17. Moja Betty prezentowała się agresywnie i stała po prostu pięknie na tych felach. Jeżdżąc 4 miesiące krótkie trasy jakoś przetrzymałem, jednak 3x dziennie sprawdzając czy nie pogiąłem felg.

Jednak po ostatnim wyjeździe na trasę ponad 1kkm (m.in. Zlot BMW w Toruniu :)) straciłem plomby w zębach. W dodatku automapa poprowadziła mnie odcinkiem 5km wybojów lepszych niż krawężniki, po których padł amortyzator rolki napinającej.

Po powrocie nie zdzierżyłem. Wyrwałem 15" oryginalne BMW od e39 (made in Germany :)). Cóż się okazało? Inna śednica otworów!!!

Hasło pierścienie centrujące w allegro i po trzech dniach były.

Okazało się jednak, że wpadały za głęboko w felgę i nie pasiły, a ja zdesperowany pojechałem z felami do znajomego tokarza. Jeszcze złom i zakup 4 starych cylindrów z "czegos" i po 2h było gotowe.

Mam teraz opony kalafiory 205/65/15, ale pływa się na nich a jeszcze wjeżdżam czasem specjalnie w coniektórą dziurę.

Co spojrzę na Betę to aż wzdycham z nostalgią, ale jeżdżę komfortowo i pewnie, a na "polskie drogi" - odpowiednie felgi.

Zostały mi tylko zdjęcia po dawnym charakterze bety, ale cóż - zawieszenie jest za kosztowne, a lubię zadbane auto.

Wybór należy do Ciebie.

Pozdro i mogę polecić gościa od pierścieni.

Andrea

Opublikowano

hello. doszedlem do wniosku, ze kombinacje ktore musze zrobic, czyli pierscienie, komplet nowych srub i oponki za duzo beda mnie kosztowac na razie, a i nie bedzie to zestaw sprzyjajacy jezdzeniu po naszych "autostradach". wiec sprzdaje felgi

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=57524814

mialem w poprzedniej e34 16stki z oponami o dosc wysokim profilu, i sadze ze na nasze dziury szumnie zwane drogami 16cali bedzie odpowiednim kompromisem.

pozdrawiam

Rafi DJYendruh

sharky: srebrne E24 635 CSiA

Citroen XM oraz GMC Savana

GG # 142068

[email protected]

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
no dobra zalicytowalem sobie te felgi.. i niech mi ktos powie czy zgodnie z opisem aukcji felgi beda pasowaly od E36 ?? mam nadzieje ze tak ;)
kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl