Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niedawno nabyłem Bmw E39 530d z 2002r w M-pakiecie .Nie mam czujnika temperatury zewnetrznej i na wyświetlaczu widze cały czas -40 stopni.Czy moze to być powodem problemu z odpaleniem webasto??

Jak sprawdzić czy mam Tylko dogrzewanie silnika, czy mam też ogrzewanie wnetrza??

W dodatku nie mam krótkiego prawego nadkola, to za nim jest czujnik temperatury.Czy ktoś ma namiary na takie nadkole??

A może nie tak właczam Webasto?? Może powodem jest słaba znajomośc jezyka niemieckiego :-/ :mad2:

Opublikowano
ja za nadkole dałem 40zł sprowadzone przez sklep z BMW.musisz jeszcze kupić czujnik.

Rozumiem, że:

1) to sklep handlujący tylko częściami do BMW i nie jest to ASO BMW

2) że jest to nadkole do zwykłego zderzaka - nie m-pakietowego?

Pytam, bo 40pln za krótkie nadkole do m-paka jest raczej mało realna. W ASO za oryginał liczą sobie coś około 200 - 250pln. Podejrzewam, że zamiennik można wyhaczyć gdzieś na giełdzie za mooooooooże 120-150pln (choć nauczyłem się, że takie różne plastiki - zamienniki - są na giełdzie często droższe niż oryginały w ASO - przykład który ostatnio przerabiałem: listwa tylna prawa w zderzak m-pakiet - na giełdzie w Lubinie zamiennik DEPO 90pln, a oryginał w ASO BMW Inchcape Wrocław - 80pln).

Jeśli kolega dał 40pln za przednie krótkie nadkole do wersji m-pakiet to ja chętnie bym prosił o namiar na ten sklep bo sam szukam prawego - rozsypane mam już od kilku przytarć o krawężniki itp.

Pzdr.

Opublikowano
Polecam firmę PEMIX-CAR s.c. z Lublina. Kupowałem u nich oryginał i był tańszy niż jakieś zamienniki... Namiar można odnaleźć w necie...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png