Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam co jakiś czas zapala mi się lampka heck,po podłonczaeniu pod kompa pokazuje błąd ,,aktywacja chłodzenia silnika,,o co może chodzić?fachowcy u których bywałem nie wiedzą,może jest padnięty ten czujnik który włącza wentylator chłodnicy?miał ktoś z was podobny przypadek proszę o pomoc,dodam że ta usterka występuje w siliku o poj 1984 bmw z 1999r.
Opublikowano
Wisko może padać. Sprawdź przy wyłączonym silniku czy jak zakręcisz to kręci się taki wiatrak przy chłodnicy. Jeśli tak, to sprzęgło wiskotyczne do wymiany
E46 330D :)
Opublikowano
Dzięki kolego za podpowiedz,być może się mylę ale chyba w tym modelu nie ma już visco?jest tylko wentylator elektryczny przy chłodnicy(bmw e46,1895cm,2000r)jeżeli się mylę to mnie poprawcie,o co chodzi z ta aktywacją chłodzenia silnika?
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Sprawdź przy wyłączonym silniku czy jak zakręcisz to kręci się taki wiatrak przy chłodnicy. Jeśli tak, to sprzęgło wiskotyczne do wymiany

Więc jak to jest z tym sprawdzaniem Visco? - przy zimnym silniku wiatrak ma się kręcić z oporem? czy swobodnie?...