Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

z tego co wiem do modeli e90/91 wsadzone sa żarniki ksenonowe D1S jednak cena jednego oryginalnego wynosi około 500zł a na necie można dostac taki sam D1S Philipsa albo Osrama za 170 - 240 zł za sztuke.. Czym sie rożnią te żarówki skoro to ten sam typ a taka różnica w cenie? wymieniał już ktoś moze te żarówki u siebie w aucie?

Jeśli Bmw to religia, to M5 jest Mesjaszem.
Opublikowano
Witam

z tego co wiem do modeli e90/91 wsadzone sa żarniki ksenonowe D1S jednak cena jednego oryginalnego wynosi około 500zł a na necie można dostac taki sam D1S Philipsa albo Osrama za 170 - 240 zł za sztuke.. Czym sie rożnią te żarówki skoro to ten sam typ a taka różnica w cenie? wymieniał już ktoś moze te żarówki u siebie w aucie?

Tym, że są w opakowaniu BMW :)

Kupuj śmiało Philipsy albo Osramy.

Pzdr.

Opublikowano

nawet chyba taniej mozna dostac

exide nie sadze ze tylko tym, bo kupujac normalnie w sklepie motoryzacyjnym tez maja chyba wyzsze ceny, a nie sadze ze az tak duza marze maja

sam osobiscie nie kupowalem, ale zamowilem kuzynowi do passata i absolutnie juz 2 lata minely i nie narzeka :)

jednak wiadomo polecalbym kupic od razu dwie, no chyba ze nie bedzie Ci przeszkadzal inny odcien

dobrze tez chyba sprawdzic jakie siedza obecnie, w e46 mialem philipsa akurat

jednak marka tez robi swoje, bo np do ringow kupilem raz chyba bosmy czy cos w tym stylu i inny kolor lekko byl, dopiero philips uporal sie z tym ;P

Opublikowano

Oj mają mają marże.. :)

Klient kupił sobie żarnik do Volvo FH12 - D2S w serwisie Volvo i też dał coś koło 500zł za sztukę.. a w środku zwykły Osram :) ładnie zapakowany w pudełko Volvo.

Także myślę, że w tym momencie nic innego nie będzie. Ja w E46 2 lata latałem na Osramach ori, co prawda nie kupione na allegro za 99zł tylko jakoś koło 200zł/szt chyba - już dokładnie nie pamiętam i jak sprzedawałem bunię to świeciły nadal ok.

W E90 już mi jedna świeci inaczej niż druga, czekam aż padnie i wymieniam obie na Philipsy.. albo nawet te tanie z allego spróbuję, znajomy w A6 już śmiga ponad rok i wszysto świeci. Także.. jak mam przepłacać to czy jest sens? :) Warto spróbować, ale max 6000k w sumie to ile jest w E90? Bo na pewno nie 4300K jak to miałem w E46.

Pzdr.

Opublikowano

ale wiesz z ta marza chodzi mi tez o zwykle sklepy. kiedys bylem u znajomego co ma warsztat i powiedzial ze zalatwi mi za 350 chyba za sztuke i to prawie bez zarobku, wiec wiesz te po 120zl nie koniecznie musza byc pierwszej jakosci, ale to nie oznacza ze beda swiecily gorzej tylko moze o rok krocej :)

ale to juz z reguly i tak by nie dotyczyla obecnego wlasciciela :)

ja stawiam jednak ze maja 4300, nawet wrecz przekonany jestem :)

moze inne soczewki niz w e46 i przez to efekt jest inny, jesli widzisz roznice

zreszta kiedys chyba czytalem ze wlasnie taka temp jest idealna i najlepsza widocznosc przy niej jest

pochodne, szczegolnie juz powyzej 6000 to juz przesada, choc ladnie prezentuja sie z zewnatrz:)

Opublikowano
ale wiesz z ta marza chodzi mi tez o zwykle sklepy. kiedys bylem u znajomego co ma warsztat i powiedzial ze zalatwi mi za 350 chyba za sztuke i to prawie bez zarobku, wiec wiesz te po 120zl nie koniecznie musza byc pierwszej jakosci, ale to nie oznacza ze beda swiecily gorzej tylko moze o rok krocej :)

ale to juz z reguly i tak by nie dotyczyla obecnego wlasciciela :)

ja stawiam jednak ze maja 4300, nawet wrecz przekonany jestem :)

moze inne soczewki niz w e46 i przez to efekt jest inny, jesli widzisz roznice

zreszta kiedys chyba czytalem ze wlasnie taka temp jest idealna i najlepsza widocznosc przy niej jest

pochodne, szczegolnie juz powyzej 6000 to juz przesada, choc ladnie prezentuja sie z zewnatrz:)

No ale faktycznie jaśniej świecą, niż w E46 te 4300k :) no nic jak padnie to wyjmę i zobaczę.

Wiesz z tymi marżami to różne rzeczy się dzieją :), na allegro jeśli gość zakupił tysiące sztuk to automatycznie cena zakupu przy takiej ilości jest zdecydowanie niższa, także nawet jeśli on to sprzeda z marżą 10% to przy takiej ilości i tak zarobi swoje :)

Pzdr.

PS Właśnie moja Bunia dostała nowy olej i filtry :) wyczyszczony AGR, i przeczyszczony filtr skrzyni korobwej/odpowietrznik :) z filtrem paliwa maniana kupiłem Knechta i muszę Manna zakupić bo Knecht jest fabrycznie spieprzony :/ (viewtopic.php?f=70&t=110947&p=789464#p789464)

Opublikowano
sprawdziłem swojego czasu i są Philipsa 4300K na razie poki co świeca ale lepiej wiedzieć co w trawie piszczy a co by nie powiedziec cena oryginałów troche mnie odpycha ;D na jednej stronce jednak doczytałem sie ze te za 170 zł są niewypalone i potrzebują 80 godzin po to zeby ich barwa była czysto biało-niebieska.. to może te oryginały są już przepalone i tym sie rożnią ?
Opublikowano
U siebie zmieniałem, na bodajże Osramy. Swiecą ok. A różnica w cenach powalająca

A pamiętasz jakie osramy? Nr masz jakiś? :) Świecą na biało?

Pzdr.

Opublikowano
hmm no to teraz spokojnie bede rozglądał sie za tańszymi odpowiednikami :D
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Przed chwilą dostałem odpowiedź z ASO.

Lampa ze św. ksenon. z zapalnikiem D1S, numer części 63217162862, http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=VC31&mospid=48480&btnr=63_0918&hg=63&fg=05 - 660 zł brutto za sztukę :duh: :duh: :duh: .

Hah :D a w środku Osram or Phillips :), to tak jak z wymianą szyby w ASO 1200zł :D a przyjeżdża ekipa która za wymianę normalnie kasuje 150 zł :D

Pzdr.

Opublikowano
no dokładnie szukaj na necie samych żarników D1S Philipsa albo Osrama - różnic żadnych no poza ceną :D
Opublikowano
no dokładnie szukaj na necie samych żarników D1S Philipsa albo Osrama - różnic żadnych no poza ceną :D

.. i opakowaniem pewnie ;)

Boże co za naiwniacy kupują takie rzeczy w ASO? Ja rozumiem srać pieniędzmi... ale bez przesady?? :duh:

Pzdr.

Opublikowano
Przecież to jest nienormalne. Powiedzmy, że na Allegro kupię to samo za nie więcej niż 200 zł... kupię za mniej. A w ASO za 660 zł? Dla mnie to nienormalne i niepoważne :nienie: .
Opublikowano
nie wiem ja słyszałem że te za 200 zł potrzebują około 40 godzin na normalne rozświetlenie się do takiego światła jakie daje normalny ksenon 4300k to być może te za 660 od razu świecą tak jak maja ?
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Mam gościa od którego zamawialem zarniki do E46, to Sa takie same. Ma nowiutkie swiecily rok igielka, teraz auto już nie u mnie ale wiem ze świecą igielka. Jak jesteś zainteresowany nim to pisz. On chyba z swinoujscia był. Mam do niego numer.

A wogole to panowie ja miałem lepszy numer, E46 kupiona nowa w salonie, bezwypadkowa. Padła zarowka po 4 latach, w Aso nie robiłem bo chora cenę chcieli. I jak podjechalem wymienić obie to okazało się ze lewa miałem zalozona osram a prawa philips. Masakra hehe. Ale swiecily identycznie. Lewa się szybciej spaliła...

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano
mało to serwisów wałki robi? ;) tylko o połowie z nich dowiadujemy sie po fakcie..
Opublikowano
Przypuszczam że była potrzebna żarówka na serwis - więc wymontowali z mojej jak stała na salonie a potem wsadzili... chyba że podczas któregoś z przeglądów. Ale masakra :D bo auto nigdy nie było poza ASO...

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano

powiedzieć Ci coś o serwisie ? mam problem ze swiatłami raz szły w góre raz w dół - poziomowanie świateł, podłączyli raz komputer wykazał uszkodzony czujnik poiomu tylnego zawieszenia + modułu przestrzeni podłogowej bo za to ten moduł odpowiada.. wymieniono czujnik bo rzekomo był uszkodzony zgodnie ze wskazaniami komputera oraz wymieniono wtyczki bo dostawała sie woda i mogło robic sie zwarcie, co ciekawe jesli wtyczki nie stykały to przy badaniu komputer mogł zle zinterpretować wskazania i kazać wymienić sprawny czujnik no ale po co sprawdzić czy on jest ok skoro klient płaci ; ] zapłaciłem okolo 1000 zł i miało byc już ok ale okazało sie ze swiatła dalej swiecą za wysoko i znowu pojechalem na kompa a ten wykazał błąd modułu - wycenili tą przyjemnosć na 1800 zł (wymmiana modułu + programowanie itp) zbiłem na 1600, wpłaciłem zaliczke i czekałem ponad tydzień czasu aż ci ją zamowią mimo ze częsc była w magazynie w polsce i max 3 dni powinna iśc, no ale nic umowili mnie na środe - wgrywanie ma trwać około 8 godzin jak nie lepiej i moze sie przedłużyć na następny dzień - spytałem czy dadzą mi auto zastępcze - a pan z serwisu "jak sobie pan zapłaci to bedzie pan je miał" - dla porównania w niemczech za tą samą usługe wołali o 200 zł mniej to wynikało z różnicy kursu euro ale co ciekawsze auto zastępcze zaproponowali od razu za darmo i to wybieram sobie jakie chcę bo przecież to dla nich jest reklama, ale w naszym ukochanym kraju serwisanci mają inne podejście do klienta..

inna historia, siedze i czekam na auto a obok mnie rozgrywa sie ciekawa scena.. siedzi starszy pan i kłóci sie z obsługa salonu bo Ci podali mu cene koła wraz z oponą do jego 5tki e60 w cenie około 1000 zł a cena finalna wyniosła 1600 zł tak więc wyraz około ma bardzo różne znaczenia i interpretacje a dla Aso ma ono bardzo szerokie spektrum zwłaszcza do okreslania ceny części..

Opublikowano
gdzies ktoś kiedyś analizowal drogie palniki z ASO z tymi tanimi z allegro i doszedł do wniosku, ze te tanie z allegro to podróbki, bo gdzieś elektroda była krótsza o milimetr a to szkiełko było nieco inaczej odlane a to kolor nadrukowanych napisów na oprawce inne itd. Moze i miał racje ale raz kupiłem na allegro palniki Philipsa do E39 i świeciły ładnie jak należy przez ponad rok aż sprzedałem auto. Wiec nawet jeśli są mniej trwałe to za cene jednej z ASO kupie sobie z 4.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
koledzy powiedzcie czy ten żarnik d1s jest jakoś przymocowany jak zwykła żarówka? jak go wyciągnąć ?
Opublikowano
wyciągasz dekielek plastikowy czarny zaslaniający dostęp do żarówek, wczesniej skręcasz kołem do wewnętrz w zależności od tego z której strony masz spalona żarówke i odkręcasz taką maskownice lub jesli chcesz miec znacznie lepszy dostep to zdejmujesz całe nadkole i ten żarnik bedzie zaraz z brzegu przymocowany taka zasowką z drucików, odpinasz ją, odpinasz przewód z przetwornicy i wymieniasz.