Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Próbowałem naprawić samemu przepalone pixele wg instrukcji z forum, ale trochę mnie to przerosło i w pewnym momencie poskładałem wszystko z powrotem do kupy. Pojawił się mały błąd. Oto co teraz mi się świeci w liczniku

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/409b6bc6645ad131.html

Świecą się wszystkie biegi (automat) oraz kilka kontrolek w prawym dolnym rogu. Oprócz tego świeci się controla trakcji i nie działają wszystki żaróweczki podświetlające wyświetlany przebieg.

Kto wię jak to naprawić?

Cena nowego nonad 2500zł, używke na allegro znalazłem za 750zł + wkodowanie innego. To jest licznik z wszystkimi wyświetlaczami do diesla, automat i 2003r.

Opublikowano
Dzwoniłem do gościa i on może coś zrobić z taśmą że nie będzie wypalonych pixeli, ale nie wie od czego mogą świecić się wszystkie biegi i kilka kontrolek na dole. Ja jak cos zepsuje to nikt nie wie jak to naprawić :)
Opublikowano

Tych firm naprawiajacych jest calkiem sporo musisz poszukac.

Moim zdaniem to zrobiles jakies zwarcie (moze zostawiles tam srobokret albo kombinerki tak jak nasi wspaniali lekarze) ktore jest w pwlni odwracalne.

Chyba duzo bardziej sie oplaca znalezc "naprawiacza" niz kupic nowe zegary.

"Szukajcie a znajdziecie" gdzies to bylo napisane.

Opublikowano
Swój licznik naprawiałem - za namową kolegi "Radek540V8" - u Maćka w Opocznie ( Radek powinien mieć namiary ) - polecam gorąco - naprawione zanikające piksele, silniczki od wskaźnika paliwa oraz temperatury, gwarancja - pełen profesjonalizm :cool2: .