Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam taki problem, że uciekł mi płyn od wspowagania podłączonego razem z NIVO. Po dolaniu, nie chciało ciec, więc nie widziałem skąd. Nagle jak jechałem to tak poleciało że cały przód silnika miałem mokry i znowu nie widze gdzie leci. Dzisiaj nalałem znowu płynu i czekałem, aż poleci, a tu ani kropelki. O co chodzi wie ktoś??
Opublikowano
Witam, w końcu zobaczyłem wyciek z przodu pod silnikiem na pałączeniu węża. Mam natomiast pytanie jak wymienia sie filtr w zbiorniczku płynu wspomagania, bo wystaje tylko śruba i nie widać co można tam jeszcze odkręcić?
Opublikowano
Ale tam chyba nie ma zadnego filtra...lejesz plyn na to sitko i tyle.U mnie przynajmniej nic nie zauwazylem.
Opublikowano

Witam.

Kolego robiłem taką wymianę filtra przy okazji walki z ASC. Nie pamiętam dokładnie ale wydaje mi sie że jest tam jeszcze jedna nakrętka. Najlepiej będzie jak odessiesz płyn ze zbiorniczka np. dużą strzykawką ( apteka ) - jeśli nie masz higrownicy - i wtedy naocznie stwierdzisz co i jak.

Taka mała podpowiedz - ja mam jeszcze jeden filtr na przewodzie głównym wychodzącym z pompy wspomagania filtr jest pod chłodnicą z przodu auta w połowie jego szerokości - miedziany zbiorniczek z uchwytem na klucz u dołu - tam to syfu było.

Pozdrawiam Kanap