Skocz do zawartości

E34 Spadają Obroty Silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Wszystkich Forumowiczów mam problem z e34 w benzynie 2.0 z gazem dziś jechałem sobie i nagle coś trzasło z rury i zgasł . Zapalam go na benzynie obroty spadają trzeba mocno gazować żeby obroty złapał to samo na gazie tez ledwie wskakuje na obroty . i jak ruszy to ledwie jedzie i gaśnie i strzela z rury a co do instalacji gazowej to zwykła jakas na mebranie pisze 100Kw coś takiego . Teraz rano zapalam i gaśnie węże sprawdziłem i wszystko trzyma .
Opublikowano
Spróbuj opisać może dokładniej co się dzieje. Czy tak samo jest na gazie i na benzynie? Jak nie dodajesz gazu, to zawsze zgaśnie? Czy dymi na czarno? Silnik M20 czy M50?

BMW i wszystko jasne :)

Least and most powerful of the '89:

http://imageshack.us/g/11/dsc0001gw.jpg/

Opublikowano
  • Autor
M20 Właśnie rozwiązałem problem usterka była taka ze przy filtrze powietrza zrobiła się jakimś cudem przerwa od spodu węża . Pewnie dlatego ze tak strzeliło z rury wczoraj i zrobiło dziurkę. Ale dziękuje za pomoc. I chyba jakiś gaz jest nie dobry muszę zmienić stacje ;/
Opublikowano

Lepiej podjedz do dobrego gazownika i niech ci zalozy jakies anty-wybuchy.

A jak sa strzaly tzn ze jest cos nie tak ze swiecami, kablami itd.

Opublikowano
  • Autor

Witam jeszcze raz nie chcę zakładać nowego tematu wiec pisze tu . Mam 2 Problemy jeden jest taki ze jak pale go na benzynie to traci obroty . Jak przyciskam pedał gazu to obroty maleją a jak puszcze pedał gazu to obroty wtedy rosną i nie wiem co to patrzyłem na filtr powietrza ale wszystko wygląda na dobrze ..

I jeszcze jeden problem chodzi o butle gazu ;/ Coś jest nie tak Jak zatankuje do pełna weszło mi 17 litrów max i wskaźnik magnetyczny pokazuj ful na czerwonej kresce zrobiłem 100 km i wskaźnik jest już pod koniec ;/ a gdzie reszta ???? Gazu mam butle 40l czytałem ze tam powinno około 32 litry być pojemność tak ustawiają zawory .. Pomóżcie proszę .

Opublikowano

Sprobuj poluzowac troche butle na obejmach i przekrecic ja troche do gory.Tak aby wskaznik na butli byl wyzej.

Powinno pomoc i gazu wchodzic wiecej.Tylko nie przesadz i pamietaj ze butli powinna pozostac poduszka gazowa tak aby nie byla napelnona na max.Po prostu jest moim zdaniem zle ustawiona.

Opublikowano
  • Autor
hmm ustawiając patrzyć na wskaźnik na butli oki .