Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

I znow problemik!

Mowa oczywiscie o wskazniku temperatury.Wczesniej pokazywal za piec dwunasta a teraz sobie skacze z duza czestotliwoscia za piec za dziesiec

i tak w kolko! Co to moze byc? czujnik ,wskaznik ?

Niedawno wymienialem akumulatorki w zegarach ale dalem oryginalne wiec powinno byc ok.Moze ktos mial taki przypadek .!

Szukalem w wyszukiwarce pod wskaznik temp. i podobnego przypadku nie znalazlem.

pozdrawiam

Opublikowano
U mnie wskaźnik też stoi przed pionem. Wszystko po wymianie silnika. Przedtem było idealnie prościutko. Nie sądzę aby to było wisko czy termostat, gdyż przed wymiana było ok. Nie zagłębiałem się w temat bo nic się nie dzieję. Coś mu chyba odbiło :?:
http://img842.imageshack.us/img842/1250/arto.png
Opublikowano
Reaguje na puknięcia w szybę :?:

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
moze jak bym walnal mlotkiem to by cos zareagowal

Pax :!: Pax :!:

To nie było jajcarskie pytanie, bo wskaźnik temperatury u mnie też czasem głupawki-skaczkawki dostaje i puknięcie w zestaw wskaźników przywołuje go do porządku. ;-)

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
u mmnie taki objaw dawały zabrudzone styki na czujniku... jak drgał silnik np. na wolnych obr. to wskazówka drgała po wyczyszczeniu wszystko ok
  • 2 tygodnie później...