Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ! mam taki problem z centralnym zamkiem kiedy auto postoi trochę w słońcu i się nagrzeje to nie mogę go otworzyć z pilota :( co gorsza że gdy otwieram z kluczyka drzwi od kierowcy to od środka tez nie da się otworzyć pozostałych drzwi :mad2: kiedy auto stoi w cieniu lub jest chłodno to wszystko działa ok. . Co to może być czy ktoś miał taki problem ? Pozdrawiam
Opublikowano

Witam ! Właśnie wymieniłem moduł sterujący centralnym zamkiem koszt modułu w BMW ASO to 1200zł + wymiana i zakodowanie ustawień 290zł :shock: no spora kasa ale teraz działa ok. i 2 lata gwarancji :lol

pozdrawiam :8)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No to niezłe zdzierstwo. Większość na forum wymienia same przekaźniki, ja dałem 50PLN za elementy i dychę elektrykowi na wlutowanie. Demontaż i montaż we własnym zakresie. Trybi do dzisiaj.
Opublikowano
No to prawda ździerstwo!! na początku właśnie myślałem o wymianie samego przekaźnika ale nie znalazłem takiego fachowca.. A w BMW ASO niestety nie bawią się w przelutowania :cry2: i stąd moja decyzja o wymianie całego modułu.
Opublikowano
Ja wymieniałem sam przekaźnik. Kostowało mnie to 2x25 zeta (wymieniłem odrazu oba przekaxniki) + 30 dla elektryka, całośc zajeła ok 40 min. plus dwa dni czekania na przkaxniki, które mozna kupic przez internet bez większych problemów.
Opublikowano
u mnie było to samo pomogło wyjecie foteli przednich i popryskanie wszystkich kostek pod dywanem WD40, centralny śmiga już rok i nic się nie dzieje :lol:

http://img69.imageshack.us/img69/4769/dscf7685kopia.jpg

/// BORN ON THE RACETRACK TO LIVE ON THE STREET ///