Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Z pewnością polecam 530d. Moja w automacie na trasie przy 120-150km/h spala ok 6.8-7.0l/100km a w mieście ok 9-10l/100km. Bardzo przyjemnie się jedzie z takim zapasem mocy. Jazda bezstresowa.

zgadzam sie z kolega i potwierdzam spalanie a mam manuala ja jak spokojnie wracalem z helu na poludnie w nocy spalanie mialem 5,4l/100km na 37 litrach ON wrocilem z Helu do Sosnowca - sam bylem w szoku. A srednio przy dynamicznej jezdzie pali mi 7,5litra i auto zadowala mnie w 100% nie zamierzam zmieniac na inne :)

Opublikowano

w E39 po lifcie sa zmienione lampy przednie i tylne co wszyscy wiedza ale oprócz tego jest zwiększona moc samochodu ze 184 km na 194 a potem na 203km chyba i napewno sa powiększone przednie tarcze hamulcowe - że niby w tych przed liftem sie przegrzewały. osobiście jeżdze E39 z 2000 roku z czerwca a lift był od września 2000 i mi jakos tarcze sie nie przegrzewają :)

pozdrawiam

Opublikowano

odnośnie lamp to pewnie tylko ja o tym nie wiem :? bo możliwe że się nie znam albo nie zwracam uwagi na pewne szczegóły ale na dzień dzisiejszy nie widzę różnicy w lampach przednich i tylnych w modelach przed i po liftingu

w przednich to tak się domyślam że może chodzi o kierunki bo są trochę inne no ale w tylnych?

Opublikowano
w E39 po lifcie sa zmienione lampy przednie i tylne co wszyscy wiedza ale oprócz tego jest zwiększona moc samochodu ze 184 km na 194 a potem na 203km chyba i napewno sa powiększone przednie tarcze hamulcowe - że niby w tych przed liftem sie przegrzewały. osobiście jeżdze E39 z 2000 roku z czerwca a lift był od września 2000 i mi jakos tarcze sie nie przegrzewają :)

pozdrawiam

Z tego co się orientuję to silnik 3.0D z mocą 203KM był montowany tylko w e46 330D. W e39 do końca produkcji był tylko w wersji 193KM.

Pzdr.

• 2 miesiące temu...