Skocz do zawartości

opuszczane prawe lusterko przy cofaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jak w temacie mam pytanie odnośnie lusterka prawego czy wszystkie e61 maja tą opcje bo u mnie albo jej nie ma albo jest nie aktywna
Opublikowano

...albo nie przełączyłeś pstryczka od wstecznych lusterek, tak, aby funkcję tę aktywować ;-)

pstryczek - to ten, którym wybiera się prawe lub lewe lusterko. nie pamiętam jak to jest, ale łatwo dojść samemu - bodajże, kiedy wybrane masz prawe lusterko, wówczas ono opada. kiedy wybierzesz lewe - wówczas prawe lusterko nie opada. wystarczy sprawdzić metodą prób i błędów...

Pozdrawiam,

Rafał

"It`s not the size of the dog in the fight, it`s the size of the fight in the dog" Mark Twain

http://img72.imageshack.us/img72/2328/1727269a1200bw1a.th.jpghttp://img442.imageshack.us/img442/8869/1737368a1200bwa.th.jpg

Opublikowano
  • Autor
już to przerabiałem na wrzystkie sposoby z tym pstryczkiem i nie działa
Opublikowano

U mnie dziala tak, ze jak przelacznik jest w pozycji "lewej" to lusterko sie opuszcza, w "prawej" sie nie opuszcza. Regulacja dziala w dowolnym momencie cofania.

Nie jestem pewny, czy ta opcja nie dziala tylko w polaczeniu ze skladanymi lusterkami...

Opublikowano
U mnie dziala tak, ze jak przelacznik jest w pozycji "lewej" to lusterko sie opuszcza, w "prawej" sie nie opuszcza. Regulacja dziala w dowolnym momencie cofania.

Nie jestem pewny, czy ta opcja nie dziala tylko w polaczeniu ze skladanymi lusterkami...

Wydaje mi sie ze masz racje. U kolegi tez to nie dziala a ma opcje bez skladanych lusterek.

Opublikowano
  • Autor
ja mam opcje składanych lusterek ale przy wstecznym lusterko się nie opuszcza
Opublikowano
Przy okazji lusterek trochę inne pytanie, zauważyłem niedawno u siebie, że lusterko (prawe) nie ściemnia się, tak jakby było niesprawne. Co może być przyczyną, przepaliło się coś, jakiś bezpiecznik czy czeka mnie wymiana wkładu? Pozdr!