Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Co może być? Kupiłem taką i jest słaba. Co sprawdzić jakie mogą być główne przyczyny. Chyba że ogólnie one są takie słabe, lecz nie sadzę. NA benzynie i na LPG jest tak samo;/ Po prostu na przyśpieszenie punto 70KM mnie robiło. Proszę o jakieś rady.
Opublikowano

Ale to normalne ze jesli masz e34 m20b20 zagazowane to Punto zrobi cie jak bedzie chcial. Ty bedziesz mial nad nim przewage dopiero w trasie jak sie rozbujasz czyli powyzej 120km/h. Masz pewnie zwezke w gazie i dlatego nie ma roznicy czy smigasz na benzynie czy na gazie. Sekwencje sa tak rozwiazane ze nie ma tej debilnej zwezki.

A jak zawory ? Cicho chodza czy juz klepia ?

Opublikowano
Zaworów nie słuchać, ale silnik słuchać że przebiera trochę na wolnych tzn. obroty nie falują, ale tak jak by nie równo pracował(wpada w delikatne wibracje co 3 sek.). Trochę nie czuć tych 130KM myślałem że jednak będzie lepiej szła :?
Opublikowano
Ja mam też z tym silnikiem tylko wersje ECE i nie mogę powiedzieć, że autko jest słabe, oczywiście nie można tego porównywać z silnikami M50 , ale Punto nie da rady. Oczywiście musi mięć na obrotomierzu około 3500-4000tys/obr
Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano
Ale moze nie masz gazu a ci ktorzy maja gaz wczesniejszych generacji to traca okolo 20KM a przy takim ciezarze e34 punto wygrywa...
Opublikowano
No racja, gazu nie mam, nie miałem i nie będe miał , biorąc pod uwage mase auta, jakieś zużycie silnika i przy gazie mniej o 20km to powoli to punto ma więcej . :cool2:
Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż