Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, dorobiłem się gazu do mojej E39 523i, po dodatkowej kalibracji wszystko git, nie szarpie, niemuli itp. Jedyny problem to spalanie. Według moich kalkulacji to równe 20L gazu na 100km - bez deptania!!! na kompie wyrzuciło mi że lambda słaba, czy może to mieć wpływ na spalanie? - mój gazownik jak mu powiedziałem o tym spalaniu to powiedział że zmieni dysze na mniejsze jak dalej będzie tak palić. Pytanie czy STAG 300 pobiera dane z lambdy?(która jest do wymiany) i dlatego tyle pali, czy te dysze to możliwe rozwiązanie. Z góry thx ;]
Opublikowano

stag pobiera dane czesu wtrysku PB , który jest regulowany przez lambde - jeżeli lambda leży to i pb i lpg razem z nią.

Tylko pytanie - czy sonda nie pracuje ? Czy pracuje ale komp wywala błąd - bo jeżeli pracuje a jest błąd to pewnie przez zle ustawione lpg.

Mozesz mieć dysze za duże i pali ile chce- ale to gazownik powinien dobrać je optymalnie ...

A co do spalania - to moje 3.0 v8 pali mniej przy jezdzie po krakowie w korkach i krotkich dystansach ...

Opublikowano
na benzynie spalanie w normie koło 12 miasto, więc może te dysze.. on sam mi mówił że jak coś to wsadzimy mniejsze dysze, thx 4 hlp