Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,nie mogę się uporać ze swoją 730 188ps,gdy jadę np.na jedynce dodaje gazu i puszczam to są dziwne metaliczne dzwięki, tak samo jest na postoju gdy silnik pracuje na wolnych obrotach to też występują te stuki a więc zmieniłem już koło dwumasowe na jednomase bo myślałem że może to,nic nie dało,wymieniłem skrzynie dalej to samo,nie mam pojęcia,jeśli ktoś miał taką usterkę to proszę o pomoc,część mechaników twierdzi że te silniki tak mają ale ja w to nie wierzę,z góry dzięki i pozdrawiam
Opublikowano
Hej ,a jak wciśniesz sprzęgło na wolnych obrotach to też dzwoni ??Może zawory masz do regulacji ??W moim przypadku dzwoniła dwumasówka ,wymieniłem na drugą w trochę lepszym stanie ,ale na luzie potrafi postukać i na zimnym lekko telepie budą.Nie chcesz sprzedać dwu masy jeśli masz w dobrym stanie i już zamontowałeś pojedynczą ??Ile ta operacja Cię kosztowała ,podobno od 735 przed 88 rokiem pasuje jednomasówka ??Pozdrawiam