Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, posiadam 323ti compact. Chciałbym w nim podnieść trochę moc, seryjnie ma 170KM i jakieś 244Nm, a fajnie by było jakby miał jakieś 200KM i z 290Nm. Da się to zrobić nakładem około 2000pln? Czy lepiej zabawić się dużo większym kosztem i wrzucić od M3. Tylko też pojawia się pytanie co trzeba by było wymienić oprócz silnika, mam wersje M-Pakiet.
Opublikowano

Masz diesla czy benzynę? Bo z Twojego postu jasno to nie wynika... Jak masz benzynę - a przypuszczam ze tak to moc możesz troszkę podnieść montując kolektor ssący od modelu 325. Kolektor ten wymaga paru przeróbek - poszukaj w szukajce - było na ten temat.

A tak w ogóle to zapomnij że można tanim kosztem podnieść znacząco moc silnika. O przekładce z M3 też zapomnij bo tam oprócz silnika jest inny sterownik, skrzynia, dyfer, hamulce zawieszenie etc....

Sprzedam felgi aluminiowe 15"
Opublikowano
Wersja M-Pakiet, nie oznacza nic poza tuningiem optycznym w większości przypadków, w najlepszym razie będziesz miał jeszcze zawias od M, co akurat nie ograniczy kosztów przekładki.
Opublikowano

Może zastanów się nad kupnem silnika B28 :?:

Sprzedasz B25 i bez większych przeróbek wsadzisz 2.8.

192KM i 280Nm :norty:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Masz diesla czy benzynę? Bo z Twojego postu jasno to nie wynika...

z postów kolegi wynika jasno że ma benzynę :

-323ti o mocy 170KM

i nic dodać nic ująć

Mam też M-technic.

kolega już wcześniej napisał ze M-technic w tym przypadku nic nie wnosi

pakiet stylistyczny i być może zawieszenie i to wszystko

Opublikowano
A jakich zmian trzeba dokonać aby wrzucić m52b28? Mam też M-technic.

Wyjąć jeden włożyć drugi ale to koszt z robocizną ok 3500-4000 za swój motor weżiesz do 2000tys

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D