Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzisiaj nagle przestał kręcić rozrusznik w 525 TDS z 96 roku E34

Zauważyłem że nie dochodzi napięcie po stacyjce 12V na jczarne cienkie przewody na rozruszniku. Główne napięcie z akumulatora jest OK.

Posprawdzałem wszystkie przekaźniki "na sucho" podpinając na krótko do aku- są OK.

Miał ktoś taki przypadek? Mam fabryczny alarm z immobilizerem- może to on???

Spróbuję zdeaktywować alarm cały- zobaczę wtedy.

Kto mi powie jak przebiega zasilanie po stacyjce na rozusznik? Pewnie po drodze jakiś przekaźnik..ale gdzie on jest? Czy w głównej skrzynce czy na przeciwko- tam gdzie DDE, i ster od ABS??

pozdrawiam

Opublikowano
Z opisu widać ze prawdopodobnie brakuje napięcia na automacie rozrusznika. Piszesz ze sprawdziłeś przekaźniki a jak wygląda kwestia bezpieczników ??
Opublikowano

Wszystkie sprawdzone zarówno wizualnie jak i wydzwonione.

Ale wiadomość z ostatniej chwili to taka, że moja córa bawiła się kluczykiem w domu wczoraj- Jestem prawie pewien że rozkodował się.... :mad2: :oops:

Opublikowano

Witam.

Ja bym stawial na kostke stacyjki.Moze sie myle ale kiedys tak mialem w e21 a pozniej w Audi

Opublikowano
Stacyjka po przekręceniu w "START" przełącza..wydzwaniałem- Idzie od niej gruby czarny kabel z żółtym paskiem.
Opublikowano

Miałem kiedyś tak w E30. Tak jak któryś z kolegów pisał - stacyjka. Ja podłożyłem kawałek kartonu pomiędzy kostkę, a obudowę kolumny kierownicy. Pomogło, jak każda prowizorka na wiele miesięcy.

pozdrawiam

Mariusz

Opublikowano

Witam

Na bank albo EWS albo kluczyk- transponder padł.

Obszedłem zapłon- założyłem mostek na przekazniku w EWS i silnik kręci lecz nie zapala :( ..

Wie ktoś jak to się w pełni wyłacza??

Pzdr