Skocz do zawartości

Problem z obrotami, przepływomierzem 520i LPG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was!

Kupiłem BMW 520i z 89r. jest ona na LPG. I mam z nią problem na gazie na biegu jałowym chodzi na strasznie wysokich obrotach 3-4tys. przez co mam taki niby tempomat jak jadę na biegach. A na benzynie znowuż na niskich obrotach ma strasznego muła. Ogólnie jakaś mulasta jest zero przyśpieszenia, Dziś wywalił mi ten dekiel górny metalowy od przepływomierza bo poprzedni właściciel go przykleił na jakiś silikon. Wcześniej na benzynie miał normalne obroty, a jak wywalił to na gazie w ogóle nie chodzi jak mu się nie przy gazuje. I strasznie dużo mi pali gazu, na butli 55l przejechałem 230km. Czy możne to być wina że przepływomierz miał jakieś przedmuchy?

Opublikowano

Witam

Poszukaj moich postów w archiwum, dokładnie opisywałem swoje perypetie z gazem.

Wywal ten gaz i jeździj na benzynie a jak masz trochę pieniędzy to załóż sekwencję i będziesz miał spokój.

Opublikowano
Musisz wymienić przepływke lub próbować naprawić jeżeli to klapkowy, a potem do dobrego gazownika niech ustawi i powinien chodzić ale sekwencja jest najlepsza sa większe możliwości ustawień i nie ma różnicy w osiągach a w spalaniu od 1-2l.
BMW