Skocz do zawartości

skrzynia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jako że jestem nowy wszystkich serdecznie witam BMW mam od niedawna i proszę o pomoc czy skrzynia steptronik jest naprawde taka marna jak mnie wszyscy wkoło straszą -pozdrawiam
Opublikowano

Dlaczego marna ? Jest to zwykły automat ,który ma możliwość manualnej zmiany biegów ...

Marna - w sensie wytrzymałości ? Jest to urządzenie które ma określoną żywotność - tak jak sprzęgło w manualu , czy silnik . I trzeba się liczyć z tym, że jak skrzynia była katowana to po 200 tyś trzeba jej zrobić remont ... Jak była zadbana to może 300 tyś wytrzyma ... A biorąc pod uwagę, że większość BMW z tymi skrzyniami ma taki przebieg ( nie to co jest na liczniku ), to jest duże prawdopodobieństwo, że jak będziesz sporo jezdził , że coś ze skrzynią może się stać ...

Opublikowano
jako że jestem nowy wszystkich serdecznie witam BMW mam od niedawna i proszę o pomoc czy skrzynia steptronik jest naprawde taka marna jak mnie wszyscy wkoło straszą -pozdrawiam

witam jest to najlepsza skrzynia do e39 tylko nie w połączeniu z 3 litrowym dieslem , momentu nie wytrzymuje co nie jest tajemnicą każdy o tym wie , ale generalnie jak 5 to tylko z steptronikiem

Opublikowano

Jednym wytrzymuje innym nie,

jednie twierdza ze sie sypie, inni nie.

I faktycznie wielus ie posypala, ale sa tez tacy co maja sporo km i skrzynka chodzi super.

Chyba innych opinie nie uzyskasz :).

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
  • Autor
witam- bardzo serdecznie dziękuje za odpowiedzi - nie wiem czy można podziękować dając pomógł ale jak obczaje to forum to wszystko naprawie jeszcze raz dzięki