Skocz do zawartości

[E39] automatyczne przewietrzanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie odnośnie przewietrzania auta. Gdy siedzę w aucie na postoju bez włączonego zapłony z kluczykami wyjętymi ze stacyjki co jakiś czas włączają się nawiewy na chwilę i się wyłączają. Jak to wyłączyć? Mam wersję z dużą navi. Może ktoś ma instrukcje obsługi?
Opublikowano
pewnie uszkodzony jeż. Przewietrzanie ustawiane jest od danej godziny do podanej drugiej godziny...
Opublikowano
-Chodzi ci o to pewnie żeby załączyć BC i włączyć Aus.Loft i Timer---tam ustawiasz czas przewietrzania ,który trwa 30 min. należy wcisnąć reset i wyłączyć.
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano
Jeśli nie masz ustawionego przewietrzania na daną godzinę a mimo to słyszysz jak chodzi wentylator bez kluczyka w stacyjce, to jest to typowy objaw padającego jeża. Pewnie niedługo zaczną ci się problemy z akumulatorem. Miałem dokładnie taki sam objaw i jeż był do wymiany (ok 250zł w serwisie)
Opublikowano
Podobno da sie poprawić zimne luty i nie trzeba kupowac nowego.
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano
Jeśli nie masz ustawionego przewietrzania na daną godzinę a mimo to słyszysz jak chodzi wentylator bez kluczyka w stacyjce, to jest to typowy objaw padającego jeża. Pewnie niedługo zaczną ci się problemy z akumulatorem. Miałem dokładnie taki sam objaw i jeż był do wymiany (ok 250zł w serwisie)

Dziękuję wszystkim za pomoc, będę musiał to naprawić bo akumulator mi padnie. Pozdrawiam