Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z kontrolka poduszek powietrznych otoz.

Pojechalem na komputer i znalazl mi blad ze napinacz kierowcy jest uszkodzony. Kupilem, wymienilem, komputer i skasowal blad. Zrobilismy test a tu nagle ze pasazera tez jest zepsuty. Powyjmowalem wtyczki i zalozylem spowrotem tak z 10 razy i na komp. bledy sie pokasowaly i super. KONTROLKA NIE SWIECI.

Wczoraj podnioslem na sama gore folet pasazera i ZNOWU SIE ZAPALILA. Co to moze byc czy mam gdzies przewod zlamany czy co? Mam juz dosc podlaczania go pod kompa i tracenia pieniedzy. Moze ktos z was mial podobny problem?????

Dzieki i pozdrw.

Opublikowano

Witam,

sprawdź mate siedzenia kierowcy..mialem podobna sytuację. Rozbierałem, czyściłem styki...niestety powodem była mata.

pozdr.

Marek

Opublikowano
ale wiesz jak sprawdzalem na komp. to pokazywal blad napinacza pasow pasazer. Skasowal i ok . Ale jak ruszylem fotelem do gory to znowu sie zapalila. Zauwazylem tez ze przewody od pirotechnicznego sa bardzo naciagniete. Moze sie ciagna i przerywa obwod.???
Opublikowano

U mnie rówież pokazywało czujnik napinacza pasów pasażera...moim zdaniem w Twoim przypadku nie ma sensu kombinować z napinaczem...zobacz matę.

Najlepiej kupić i wstawić...co nie którzy wychodzą z założenia, ze wystarczy wlutować diodę... no cóż...nikt nie wie czy poducha wystrzeli w odpowiednim czasie....oby nie za późno... :cry: decyzja nalezy do Ciebie.

Na próbę możesz u elektronika wstawić ten srodek zastępczy...pojeździsz...i ocenisz. Jak bedzie OK...poszukaj matę.

Pozdr.

Marek

Opublikowano

No i bylem sprawdzic na komp. okazalo sie ze to jest blad napinacza prawego. Powiedzialem gosciowi czy moze to nie mata a on powiedzial ze by mi wyswietlil blad maty nawet mi ja odlaczyl i zrobil test i wyszedl blad maty. Skasowal i po klopocie. ALE tego samego dnia pod wieczor ruszylem fotelem swoim (bujany) ok ale po 10 min znowu sie zapalila kontrolka szlak mnie juz trafia. Znowu musze pojechac i sprawdzic czy to tym razem u mnie polaczenie napinacza (wymienionego na nowy) bo fotela pasazera nie ruszalem. Tak sobie mysle jezeli z mojej strony bledu nie pokaze tylko pasazera ktorego wogole nie ruszalem to moze ten napinacz poprostu sam w sobie wariuje i tez go powinienem wymienic?

pozdrawiam.

Opublikowano
często siadają połączenia przewodów, sposób to usunięcie kostek pod fotelami i zlutowanie kabli na stałe.. było na forum...