Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę trochę usztywnić autko poprzez sprężyny progresywne no i oczywiście obniżyć przód -40 i tył -20mm oto 2 firmy pomóżcie w wyborze, dodaje od razu że wiem najlepszy byłby Eibach lub H&R ale to nie ten przedział cenowy :

FK Automotive, TA-Technix , sprężynki są na allegro w dobrej cenie i z gwarancję widzę że ludzie biorą co myślicie???

Opublikowano
Chcę trochę usztywnić autko poprzez sprężyny progresywne no i oczywiście obniżyć przód -40 i tył -20mm oto 2 firmy pomóżcie w wyborze, dodaje od razu że wiem najlepszy byłby Eibach lub H&R ale to nie ten przedział cenowy :

FK Automotive, TA-Technix , sprężynki są na allegro w dobrej cenie i z gwarancję widzę że ludzie biorą co myślicie???

Mialem kiedys sprężyny Eibacha w poprzednim aucie (+ amorki Koni sport) i było twardo, bardzo twardo. Teraz mam M-pakietową zawiechę i troche bardziej miękko i lepiej. Sprężyny H&R są twardsze od Eibacha, tych technix itd. bym nie bral, mimo dobrej ceny.

Poza tym musial bys zmienic amory, bo na sportowych obnizanych sprezynkach, bedzie Ci bujac na wiekszych nierownosciach.

Opublikowano

Mam zainstalowane sprężyny Eibach:

napewno jest twardo

trzeba ustawić geometrie tylko i wyłacznie na maszynach 3d

wpływa to na trwałość innych elementów zawieszenia

jeżdze po różnych drogach, problem są nawet jak obniżysz o 30mm przód, z tyłem nie ma problemu.