Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym dowiedzieć się czy można przełożyć przednie lampy wraz kierunkami z compacta (95') do touringa (95')? Czy lampy i kierunki będą pasowały czy są inne?

Pozdrawiam

Opublikowano
w compakcie masz inne wtyczki do lampy, wizualnie jak i wymiarowo raczej sa takie same. po przerobieniu wtyczki powinny podejsc ale osobiscie uwazam ze za duzo zachodu z tym wszystkim.

gdy pedzisz 270km/h to co widzisz przed soba to juz historia

Moja Kochanka - BMW 316

Opublikowano
Do reflektorów we wszystkich wersjach E36 prócz Compact idzie jedna zbiorcza wtyczka. W modelu Compact idą żarówki HB3 i HB4 które są zintegrowane z gniazdami pod wtyczki. Ponieważ do każdej żarówki idzie osobna wtyczka także do żarówki świateł pozycyjnych zastosowano osobną wtyczkę. Oczywiście możesz założyć takie reflektory, jednak musiałybyś mieć w komplecie oprawki żarówek od pozycyjnych i po dwie wtyczki do żarówki HB3 i HB4. Trochę lutowania i gotowe. Pytanie tylko po co tak komplikować sobie życie tym bardziej że reflektory do Compacta są droższe.
Opublikowano

Witajcie ponownie.

Dzieki za cenne rady. Byłem u znajomego z tymi lampami. Z pięciu lamp (soczewki, 2 lamp od sedana, 2 od compacta) udało mu się zmontować 2 pełne reflektory. Założył mi również żarówki H7. Teraz wszystko wraz z kierunkami wygląda bardzo ładnie i dobrze działa.

Pozdrawiam.