Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Niedawno zakupiłem sprowadzone e39 535, więc nie znam jego przeszłości. Nie działa mi pilot w kluczyku, nie otwiera /i nie zamyka/drzwi ani klapy. Z kluczyka centralny działa. Nadmienie, ze od srodka po zaryglowaniu drzwi przednich lewych badź prawych nie zamyka całości auta z centralnego. Kluczyk rozciąłem i okazało sie ze bateria jest ok, probowałem zakodowac jak w instrukcji na forum ale bezskutecznie...Gdzie dalej szukać przyczyny?
Opublikowano

O ile się nie mylę to w E39 nie zamkniesz całości przyciskiem w drzwiach (kier. lub pasaż.) ile masz kluczyków???

Sprawdź jeszcze raz baterię, może trzeba przeczyścić mikrostyki w kluczyku, z tym kodowaniem to spróbuj kilka razy.

W zależności od kluczyka, niektóre ładowały się podczas jazdy, jeśli była by słaba bateria to BC Ci wyświetli komunikat, miałem to w zimie.

Pozdrawiam

"Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów."
Opublikowano
Mam dwa kluczuki i żadan nie działa. W tym rozciętym jest napięcie ponad 3V. Jaki moduł odpowiada za centralny z pilota i gdzie go szukać?
Opublikowano
Witam, sprawdź bezpieczniki i te nad schowkiem i te w bagażniku nad akumulatorem. Ja miałem uszkodzony bezpiecznik nad akumulatorem, ewentualnie zobacz w tylnym słupku po prawej - tam jest moduł który odpowiada właśnie za odbieranie sygnałów z kluczyka i za radio w samochodzie,
Opublikowano

Mialem tak jak ty.

Po rozcieciu kluczyka mierzylem baterie i pokazywala 3V jednak po nacisnieciu przycisku napiecie spadalo momentalnie do okolo 1-2V co juz bylo niewystarczajaco do wyslania sygnalu. Po zmianie baterii na taka sama jak oryginalna wszystko dziala jak nalezy.

Bateria kosztuje niecale 4 euro tak wiec nie ma co sie zastanawiac.

http://ie.farnell.com/jsp/search/productdetail.jsp?sku=8806551&_requestid=92047

pozdrawiam

• 2 lata później...
Opublikowano

Sorki za odkopanie tematu.

Ja mam podobny problem - Pilot nie reaguje wcale.

Kluczyk z pilotem mam jeden i zdażyło sie to już 3 razy.

Za pierwszym razem jakiś miesiąc temu - po 10 minutach sam zadziałał i mogłem wejść do auta.

Jakiś tydzień temu powtórka lecz zadziałało dopiero po około godzinie no i niestety dzisiaj znowu ale nie sprawdzałem ile mam czekac bo sie poddałem i poszedłem z buta do domu.

Czy winowajcą może być bateria ? Zadnego komunikatu na BC nie miałem.

Autko jest z maja 2001 roku.

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........