Skocz do zawartości

Nie utrzymuje temperatury,co sie dzieje??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio jadąc autem(BMW 330cd) zauwazylem,ze temperatura silnika skacze..raz wskazówka temperatury jest prawidłowo na środku,a za chwile temperatura spada w kierunku niebieskiego pola,po czym po jakims czasie znowu wraca na środek..co moze byc przyczyna??

Potrzebujesz porad car detailingu,kosmetyków - pisz na PW :)
Opublikowano

pewnie termostaty...jak skacze to mowia ze glowny winny.

nie wiem jak to jest w benzynie ale jak masz ERG to tez bym go sprawdzil. Wystarczy wykrecic i zobaczyc czy na zimnym przepuszcza i czy nic w nim nie lata. Jak bedzi eok to bym sprawdzil zaluzie i glowny termostat (jak rosnie temp na postoju a spada jak jedziesz to pewnie on).

Ja wymienialem oba bo byly walniete i temperatura ani drgnie.

Opublikowano
Mam diesla..tak tez myslalem ze to termostat,tak wiec nie pozostaje nic jak tylko podjechac na serwis i sprawdzic i wyeliminowac usterke.Tylko ze bede mogl to zrobic niestety dopiero za tydzien bo auto jest mi potrzebne..czy mozna jezdzic z takim termostatem??
Potrzebujesz porad car detailingu,kosmetyków - pisz na PW :)
Opublikowano
na 99% będzie to mały termostat a nie główny. Tym bardziej że łatwo to samemu sprawdzić. wykręcić mały jest łatwo bo jest na wierzchu zaraz pod plastikami silnika i jak kolega wyzej napisał jak dmuchniesz i na zimnym przepuszcza to wiadomo że walnięty. można go nawet wypiąć bez spuszczania płynu z chłodnicy
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda