Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam od kilku dni wrażenie że autko mi się 'moczy' ;) tzn. zostawia pod sobą mokrą plamkę. Wlazłem pod auto i faktycznie kropla czy dwie poleciały ale ciężko dostrzec skąd choć mam wrażenie że tuż z narożnika chłodnicy. Odkręciłem korek w chłodnicy na zimny silniku i końcówkę pływaka miałem około 4-5cm poniżej górnej krawędzi wlewu - wg. instrukcji pływak powinien być na równo z tym wlewem ewentualnie trochę wyżej.

Problem w tym że nie wiem jaki tam jest płyn wlany a chcę w poniedziałek podjechać do Auto Classic Service by mi obejrzeli auto. Więc chcę trochę doleć i teraz pytanie - rozumiem że po pierwsze prawidłowo sprawdzam poziom płynu (na totalnie zimny silniku), po drugie jak jest te 4-5cm poniżej górnej krawędzi to jest go za mało i po trzecie, chyba najważniejsze, mogę do uzupełnić wodą destylowaną (przynajmniej do momentu znalezienia wycieku i wymiany płynu????

...... V8 ...... :)
Opublikowano
Spuść trochę płynu albo włóż jakiś papierek i może po kolorze poznasz co to za płyn. Różowy i zielony najczęściej borygo, niebieski przeważnie petrygo (chociaż i borygo zaczęli takie robić :) ). Jeśli Ci go tam kilka cm brakuje to jaki byś nie wlał to nic się niestanie, woda też będzie :cool2: