Skocz do zawartości

[740]+[m60b40] spalanie lpg + benzyna ?? czy to normalne??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam Fachowcow z forum. mam takie pytanie, czy to jest normalne, ze podczas jazdy na gazie (sekwencja dream XXI) bierze mi jeszcze benzyne ?? objawy: rano po odpaleniu czuc benzyne, ma niskie obroty i czasem zgasnie na D z hamulcem, gdy stoje na swiatlach. licznik reichweite w zasadzie zmienia mi sie tak, jakbym jechal na benzynie, a jade na lpg i powinien sie nie zmieniac chyba ?? jak jade z pustym bakiem pb, to w ogole nie dziala tempomat, gdy mam pb, to jest ok, jak mam malo pb w baku, wlacze klime, to od razu zapala mi sie czerwona kontrolka ze min pb jest juz, jak wylacze, to gasnie. czy wie ktos co jest grane ? bo to chyba nie sa normalne objawy ?? i w zasadzie musze lac dwa paliwa pb + lpg, no chyba ,ze na samo odpalanie schodzi 15 litrow na tydzien ?? (odpalam auto okolo 4x dziennie). PROSZE O POMOC. POZDRAWIAM
Opublikowano
witam Fachowcow z forum. mam takie pytanie, czy to jest normalne, ze podczas jazdy na gazie (sekwencja dream XXI) bierze mi jeszcze benzyne ?? objawy: rano po odpaleniu czuc benzyne, ma niskie obroty i czasem zgasnie na D z hamulcem, gdy stoje na swiatlach. licznik reichweite w zasadzie zmienia mi sie tak, jakbym jechal na benzynie, a jade na lpg i powinien sie nie zmieniac chyba ?? jak jade z pustym bakiem pb, to w ogole nie dziala tempomat, gdy mam pb, to jest ok, jak mam malo pb w baku, wlacze klime, to od razu zapala mi sie czerwona kontrolka ze min pb jest juz, jak wylacze, to gasnie. czy wie ktos co jest grane ? bo to chyba nie sa normalne objawy ?? i w zasadzie musze lac dwa paliwa pb + lpg, no chyba ,ze na samo odpalanie schodzi 15 litrow na tydzien ?? (odpalam auto okolo 4x dziennie). PROSZE O POMOC. POZDRAWIAM

dopóki nie osiągnie odpowiedniej temp zawsze odpala na benie i bene spala,15 litrów na tydzien czyli odpalanie i jazda az wlaczy sie lpg to wcale nie duzo przy v8 4.0 , ale inne objawy co podajesz nie są ok ,

Opublikowano
ale jak juz przelaczy na lpg, to dlaczego jak jade np 100km, to dystans na reichweite tez sie zmienia ?? w sumie moze nie az tak drastycznie ze zrobie 100km, to 100 zejdzie... ale z 50 pewnie tak !! i jeszcze tempomat i klima czy to bierze pb jesli jade na lpg ?? i smierdzi mi benzyna z rana troche zanim przerzuci na lpg. co to moze byc ??
Opublikowano
może masz gdzieś nieszczelność i cieknie ci paliwo. Cieknie na tyle mało, że nie zostawia plam i na tyle dużo by je czuć. Pamiętaj, że benzyna bardzo szybko się utlenia i plam możesz nie widzieć. A nalepiej to podjechać na komputer do gazowników wtedy ci powiedzą na czym jedziesz. PS. Pamietaj, że przy sekwencji jak ostro jeździsz to czasami komputer sam przełącza z gazu na benzyne (są to chwilowe przełączenia). Możesz mieć zabrudzony np filtr gazowy lub mikser do regeneracji wtedy komputer sam będzie przełączał na benzynę aby nie zadławić silnika i niedopuścić do strzelania.

http://www.motostat.pl/user_images/63835/icon4.png

Nawet najdalsza droga zaczyna się od pierwszego kroku...

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
temat rozwiazany - smierdzialo benzyna poniewaz koncowy tlumik byl dziurawy. teraz juz zostal zaspawany i jest ok, a jesli chodzi o spalanie benzyny, to mapa jest tak ustawiona,ze powyzej 4,5 tys obrotow instalacja zmienia automatycznie z gazu na benzyne spowrotem. podobno tak sie ustawia wieksze silniki. pozdrawiam