Skocz do zawartości

BMW E32 - Telefon - reanimacja. Czego potrzebuję ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Jako, że chcę doprowadzić autko do stanu jak z fabryki ostatnimi czasy myślę nad reaktywacją telefonu w buni. Co sprawdzić i czego potrzebuję żeby mieć znowu GSM w samochodzie. Jak wygląda sprawa późniejszego uruchomienia telefonu - gdy już zbiorę wszystkie potrzebne graty, gdzie się wkłada kartę i czy nasze karty których teraz używamy będą działały w telefonie który był wypuszczony w aucie z 92r.

Jak konkretnie wygląda miejsce gdzie powinien leżeć telefon ? Czy ktoś byłby na tyle miły aby udostępnić parę fotek ? Aktualnie mam mini schowek z kilkoma uciętymi kabelkami i jednym złączem :(

Czy ktoś się czymś takim kiedyś interesował ? Uruchamiał ?

Liczę na rzeczowe podpowiedzi :)

z góry dziękuje ;)

Pozdrawiam,

Marcin

Edytowane przez Marcin-e32
Opublikowano
Witam,

Jako, że chcę doprowadzić autko do stanu jak z fabryki ostatnimi czasy myślę nad reaktywacją telefonu w buni. Co sprawdzić i czego potrzebuję żeby mieć znowu GSM w samochodzie. Jak wygląda sprawa późniejszego uruchomienia telefonu - gdy już zbiorę wszystkie potrzebne graty, gdzie się wkłada kartę i czy nasze karty których teraz używamy będą działały w telefonie który był wypuszczony w aucie z 92r.

Jak konkretnie wygląda miejsce gdzie powinien leżeć telefon ? Czy ktoś byłby na tyle miły aby udostępnić parę fotek ? Aktualnie mam mini schowek z kilkoma uciętymi kabelkami i jednym złączem :(

Czy ktoś się czymś takim kiedyś interesował ? Uruchamiał ?

Liczę na rzeczowe podpowiedzi :)

z góry dziękuje ;)

Pozdrawiam,

Marcin

w starych telefonach gsm nie działaja nowe karty sim :( to na bank

z tego co sie orientuje chodzi o ilosc V na karcie sim

Opublikowano

Okej, a może jakiś mały swap z e38 ?

Ew. jestem w stanie zadowolić się samym telefonem w samochodzie, nie musi działać, denerwuje mnie tylko ta dziura pomiędzy siedzeniami. Od biedy mógłbym tam jakoś zainstalować CB, ale niestety tego ustrojstwa nie toleruję. Nie wyobrażam sobie mojej siódemki z antena na dachu czy bagażniku ;)

pzdr,

Marcin

Opublikowano
Mam takowy telefon,,,,,nie wiem czy działa,,,,ale jest wymotowany i ja go nie chce:)

O super, mógłbyś mi podesłać jakieś fotki + cene jaką sobie życzysz za ten telefonik ? W zasadzie to mam chwilowo pilniejsze wydatki niż wsadzanie bezużytecznego telefonu, ale w niedalekiej przyszłości będę chciał wsadzić telefonik do fury... i już ;)

pzdr,

Marcin