Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tak jak w temacie do BMW E39 523 dodam ze czynnika wchodzi 1250g a ile oleju ?

Sprawdzałem w AUTODATA i do mojego modelu nalezy dolac od 135 do 175 cmł - taka dziwna jednostka ale czy faktycznie az tyle ???

BMW E39 523iA LPG
Opublikowano
Czy na pewno wchodzi tyle czynnika? U mnie przy tej ilości wybija czynnik, więc mam napompowane 850ml. Nie wiem czy to nie za mało, klima jest dwustrefowa. Może ktoś wie ile powinno być w układzie? BMW 530d 2001r KLIMATRONIC
Opublikowano
na obodowie chlodnicy jest tabliczka i jest wyraznie napisane 650g (tolerancja to 10g) ile oleju niewiem ale te 750g to chyba lekka przesada!!!

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

Opublikowano

Kilka dni temu nabijałem, bo kupiłem u jakiegoś czereśniaka co o nic nie dbał, nawet przewodu miał dziurawe,

weszło 680g czynnika a olej dodaje się na początku napełniania, widziałem jak facet ustawił 30cm3 ale ile to gram to niech dociekliwi przeliczają

Podobno standards to 20 tylko u mnie była rozszczelniona i dostałem +50% extra aby sprężarka lepiej się smarowała

Sprzedam oryginalną nową cewkę zapłonową (1szt.) do E39.