Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Tydzień temu wymieniłem pompę wody firmy RUVILLE i po założeniu wisko i koło pasowe dostawało wibracji okazało się że pompa ma bicie ok 1mm na starej tego nie było. Pompę zwróciłem do sklepu. Jaką pompę wody firmy polecacie Edytowane przez darek K
Opublikowano
Witaj kolego tez mialem problemy po wymianie pompy,dodam ze zamontowano podobno dobrej firmy SKF.Dopiero po powtornej wymianie tym razem na orginal BMW wszystko dobrze.Cena 360zl w serwisie, jak do mojego e46 318i.
Opublikowano
Tydzień temu wymieniłem pompę wody firmy RUVILLE i po założeniu wisko i koło pasowe dostawało wibracji okazało się że pompa ma bicie ok 1mm na starej tego nie było. Pompę zwróciłem do sklepu. Jaką pompę wody firmy polecacie

SKF ja taką założyłem i jest ok

Opublikowano
Za pompę RUVILLE zapłaciłem 140zł może to była jakaś podróba opakowanie było,tak wyglądało na orginalne. Pompy SKF są z metalowym czy z plastikowym wirnikiem bo tą RUVILLE miałem z metalowym.Pompa SKF kosztuje 190zł może ta będzie lepsza?
Opublikowano

To są pozostałości wentylatora po tych wibracjach z powodu krzywej pompy chłodnicy i innym elementom układu chłodzenia nic się nie stało

http://images43.fotosik.pl/125/b038e0d27657eec8med.jpg' alt='b038e0d27657eec8med.jpg'>

Opublikowano
Też miałem problemy z wibracjami wentylatora które kończyły się jego uszkodzeniem. Niestety cierpiała też chłodnica. Założyłem pompę SKF i wisko BEHR i problem znikną.