Skocz do zawartości

Lusterko zewnetrzne, fotochrom / uszkodzone skladanie.

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Witam,

Stoje przed zakupem lusterka fotochromowego, podgrzewanego, lewego. Sa do wyboru 2 odcienie; zloty i niebieski. Moj samochod mial z prawej niebieski i z lewej zloty i wydaje mi sie to dziwne, ze nie byly w tym samym kolorze. Zastanawiam sie jaki kolor powinien byc oryginalnie w roku 2002 :?: Czy ktorys z was kolegow dysponuje taka informacja?

@edit: dodam, ze widzialem juz E39 i E38 z 2 kolorami fotochromu... :| Ale zawsze ktos mogl sobie jedno dolozyc :!:

Edytowane przez mcmt

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zakupilem obydwa niebieskie. Wygladaly na oryginaly, z tylu mialy znaczki BMW. Dowiedzialem sie, ze kazde e39 wypuszczany byl ze zlotymi, ktore aktualnie w ASO sa nie do dostania, gdyz zostaly zmienione na biale (srebrne). A skad sie wziely niebieskie - nie wiem.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
Zakupilem obydwa niebieskie. Wygladaly na oryginaly, z tylu mialy znaczki BMW. Dowiedzialem sie, ze kazde e39 wypuszczany byl ze zlotymi, ktore aktualnie w ASO sa nie do dostania, gdyz zostaly zmienione na biale (srebrne). A skad sie wziely niebieskie - nie wiem.

zależy od rocznika, generalnie przed liftem były żółte na 99% po lifcie niebieskie, ale pewien nie jestem. Pytanie z którego roku jest Twoja?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Grudzien 2002. Miala lewe zlote, prawe biale gdy ja kupowalem, z czego pokrywa prawego lusterka byla lekko peknieta, co sugeruje wczesniejsza awarie. Aktualnie w kazdym aso podobno sa tylko biale.

Ciekawostka jest, ze wszystkie oryginalne zlote i biale sa firmy GENTEX, gdy niebieskie oryginalne sa tansze, firmy DONNELLY.

Mam takze inny problem, z ktorym borykam sie od jakiegos czasu, otoz prawe lusterko nie sklada mi sie. Po bezposrednim podlaczeniu aku 12V do silniczka, wszystko gra, wyglada na to, ze kable sa gdzies przerwane. Sa to konkretnie zielono-brazowy i czerwono-niebiski (takie wchodza do lusterek i przekaznika z przyciskiem skladania). Caly problem polega na tym, ze z drzwi do auta wychodza kable o kompletnie innych kolorach... :duh: Najprawdopodobniej musza "zmieniac kolor" w jakis sposob w drzwiach. Ma ktos moze rozebrana tapicerke?

ps. Ostatnio na wlaczonym aku odlaczylem te przewody prowadzace do drzwi... Zapomnialem, ze w drzwiach mam poduszke :doh: , teraz pali mi sie kontrolka. Co zrobic, aby ja skasowac :?:

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nikt nie wie jak to wyglada w srodku drzwi? Jakis przekaznik "zmieniajacy kolor" tych kabelkow do skladania lusterka prawego :?: Moze jakis pomocny schemacik okablowania? Dysponuje ktos :?:

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik