Skocz do zawartości

chce kupić e36 325tds

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chcę kupić e 36 325tds z 1992. zawieszenie lakier wnętrze i silnik zadbany i bardzo ładny pompa po regeneracji.

powiedzcie czy to dobre auto? przedtem planowałem 320i w gazie ale tds bardziej mi się podoba.

Opublikowano
silnik zadbany i bardzo ładny pompa po regeneracji.

Po czym wnioskujesz że jest zadbany i "bardzo ładny"? Bo ktoś go dobrze umył z zewnątrz? To że pompa jest po regeneracji nie świadczy że będzie Ci służyła kolejne 200-300tys km. Ja bym unikał tds-a jak ognia - zwłaśzcza w takim roczniku który zapewne ma przejechane "180-220 tys km" :mrgreen:

Niby to diesel więc powinien być ekonomiczny ale nie oszukujmy się - wcale nie jest. 320i zagazowaną będzie dużo taniej utrzymać

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolega ma rację o tyle, że taki TDS musi być poprawnie eksploatowany i to od początku swojego żywota. A w niemal pełnoletnim aucie będzie o to ciężko. Ja też bym się nie pchał w TDSa.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mówiąc o specyfice TDSa chodziło mi o to, że wielu ludzi pisze, jakie to padła. Ja twierdzę, że gdyby były dbane od początku, to mimo felerów nie byłoby wcale aż tak źle.

Ale ogólnie dotyczy to większości uturbionych diesli.